top of page

Näädät venyi raajarikkoisena pudotuspeleihin


Vaikka Juan Davis Jr. ja Niko Mattila uupuivat BC Nokian kokoonpanosta, niin Näädät kaapaisi pakkovoiton Helsinki Seagullsista ylivoimaisesti 63–87 (33–42). Voiton myötä Näädät eteni pudotuspeleihin ja kohtaa ensimmäisellä kierroksella Salon Vilppaan.


Pudotuspelien kynnyksellä molemmat joukkueet olivat siipirikkoisia, mutta Seagullsilla se etu, ettei tuloksella ollut heille väliä. Helsinkiläiset kun ovat jo aiemmin varmistaneet paikkansa sarjataulukossa.


– Ei ollut helpot lähtökohdat. Heilläkin, jotka pelasi, oli vaivoja. Lähtökohta oli, että saadaanko edes porukkaa kasaan, että pystytään jollain tavalla pelaamaan koripalloa, Näätien päävalmentaja Tero Vasell kertoi ottelun jälkeen.


Näädät nappasi puoliaikaan mennessä johtoaseman, joka kasvoi kolmannella neljänneksellä yli kymmeneen, ja lopulta päätösneljänneksellä kahteenkymmeneen ja ylitse.


– Pelihän oli tällainen kahden vajaan kokoonpanon kamppailu. Välillä näytti siltä, että tuli karmaisevia mokia molemmissa päissä kenttää molemmilta joukkueilta. Ehkä me nyt tällä esityksellä ja tekemisellä ansaittiin tämä kahdeksas sija ja päästään haastamaan suurta ja mahtavaa Salon Vilpasta, Vasell virkkoi.


Näädiltä Sean O'Mara (27/10) parhaimmillaan lähes dominoi sekä Teemu Sulonen (18/3) nakutti häikäiseviä heittoja läheltä ja kaukaa.
Sulosen ja O'Maran lisäksi korintekotalkoissa kunnostautuivat Dragan Labovic (15/9), Aapeli Alanen (13/4/5 syöttöä) ja Armin Cane (11/7/6). Nokialta Korisliiga-debyyttinsä teki 15-vuotias Peetu Piirtola, joka repi kaksi levypalloa kuudessa ja puolessa minuutissa.


Näätien tapaan vajaamiehiseltä Seagullsilta edukseen erottuivat Tuukka Kotti (16/9/4 riistoa), Wayne Blackshear (12/0) ja Alexander Ruoff (11/5).


Kiitokset Alakulmalle, jonka kannustus järisytti Töölön Kisahallin perustuksia! Näädät on pudotuspeleissä!Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page