Näädät toistamiseen Seagullsin kimppuun Helsingissä, tällä kertaa runkosarjassa


BC Nokian Korisliiga-ottelut jatkuvat keskiviikkona 3.2. Töölön Kisahallissa, jossa Näädät kohtaa Helsinki Seagullsin. Näädät vieraili Töölössä viimeksi lauantaina, kun Seagulls veti pidemmän korren Suomen Cupin välierissä.


Missä mennään?


Korisliigassa Seagulls oli tappioton vielä edellisviikolle, jolloin Kauhajoen Karhu Basket pääsi yllättämään helsinkiläiset kotikentällään vajaamiehisenä. Tätä yhtä lipsahdusta lukuun ottamatta Seagullsin meno runkosarjassa on äärettömän vakuuttavaa ja joukkue lähteekin kevääseen ennakkosuosikkina Suomen mestaruuteen. Näädät on lauantaisen Suomen Cup -ottelun tapaan altavastaajana, vaikka runkosarjasijoitus viidentenä kertoisikin muuta.


  • Näätien loukkaantumisraportti: Michael Besselink (10+ viikkoa)


Helsinki Seagulls


Suomen Cupin välierissä Seagulls näytti kokemuksensa, taitonsa ja laajuutensa karistamalla nokialaiset kannoiltaan puoliajan jälkeen. Seagullsilla on laatuvahvistukset ja äärimmäisen kova suomalaisrunko, jolla riittää Susijengi-pelejä vaikka muille jaettavaksi.


Lisäksi piristystä kokeneiden sotaratsujen kylkeen tuo nuorisokaarti, joista erityisesti Max Besselink on noussut merkittävään rooliin. Suomen Cupin pelissä myös Sakari Laakso väläytteli.


Takaisin Helsinkiin. Pyrimme korjaamaan joitain virheitä, joihin sorruimme Suomen Cupin ottelussa viime lauantaina. Meidän tulee jatkaa pelaamista kovaa ja nostattaa nuorien pelaajien itseluottamusta tällä tasolla. – Greg Gibson

  • Merkittävimmät suomalaispelaajat: Shawn Huff, Tuukka Kotti, Antti Kanervo, Timo Heinonen, Max Besselink

  • Ulkomaalaisvahvistukset: Kendale McCullum, Porter Troupe, Wayner Martin Jr, Corban Collins


Mielenkiintoisin suomalaispelaaja: Max Besselink


Jokainen Seagullsin suomalaispelaaja on omalta osaltaan mielenkiintoinen erinäisistä syistä, mutta on aika palata Besselinkiin. Vasta 18-vuotiasta Besselink pelaa ensimmäistä, ja todennäköisesti myös viimeistä ainakin hetkeen, kauttaan Korisliigassa. Tilastot ovat mainiot 7,3 pistettä, 4,4 levypalloa ja 1,1 syöttöä ottelua kohden.


Kuulostaisi perinteisesti vuoden tulokkaalta, mutta Besselinkiä kuusi vuotta vanhempi Ville Karvonen pelaa vielä erinomaisempaa debyyttikauttaan Lahti Basketballin riveissä.