top of page

Näädät saalistaa Korihaita pitkän tauon jälkeen ilman yleisöä


BC Nokia palaa puolentoista kuukauden tauon jälkeen takaisin Korisliiga-parketille, kun Nokian palloiluhallille saapuu vieraaksi Korihait. Aluehallintoviraston päätöksen mukaisesti Näädät tulee pelaamaan ainakin toistaiseksi ilman yleisöä.


Missä mennään?


Hetkeen ei ole pelattu. Ensin Korisliiga vetäytyi EM-karsintaikkunan myötä maajoukkuetauolle, jonka jälkeen koko Korisliiga jäi tauolle 4.-23.12. aluehallintovirastojen asettamien rajoitusten vuoksi. Näädille se tarkoittaa, että edellinen peli on marraskuun 18. päivältä; puolentoista kuukauden takaa.


Joulun ja uudenvuoden välipäivinä Korisliigassa pelattiin kolme ottelua, mutta Näädiltä jäivät nämä ottelut väliin ja nokialaiset ryhtyvät tositoimiin täyden kierroksen voimin keskiviikkona.


Ottaen huomioon, että meillä on ollut pisin tauko koko Korisliigassa, niin on pakko antaa tunnustus pelaajille, jotka ovat treenanneet kovaa ja hyvällä asenteella. Olemme yrittäneet saada muutaman treenin niin kilpailulliseksi kuin mahdollista ja tiedän, että joukkue on valmis pelaamaan muita kuin toisiaan vastaan. – Greg Gibson

Korihait oli yksi niistä joukkueista, jotka pelasivat välipäivinä. Korihait piipahtivat Kotkassa KTP-Basketin vieraana häviämässä 97-80. Yhtä kaikki, Korihait on edelleen sarjataulukon hännillä 13 tappiolla ja nollalla voitolla.


Korihaita ei voi aliarvioida, sillä he näyttivät merkkejä kehittymisestä edellisviikon pelissään. Tiedostan, että meillä voi olla ongelmia ajoituksissa ja tulemme tekemään virheitä, mutta pääasia on tuoda kilpailullisista asennetta ja hyökätä kimppuun joka puolella kenttää. – Greg Gibson

Näädiltä ottelussa poissa ovat edelleen kuntoutuva Michael Besselink sekä alaraajavammoista kärsivät Hugo Boman ja Wes Washpun, joka kärsi lievän loukkaantumisen viime viikolla harjoituksissa. Waspunin tilanteesta tulee lisätietoja myöhemmin tänään tiistaina.


  • Näätien loukkaantumisraportti: Michael Besselink (10+ viikkoa), Hugo Boman (2 viikkoa), Wes Washpun (TBA)


Korihait, Uusikaupunki


Joukkueiden edelliskohtaamisessa marraskuun alkupuolella paremmasta joukkueesta ei jäänyt epäselvyyksiä, kun Näädät lähti kotimatkalle sarjapisteet takakontissaan loppulukemin 65-101. Myös keskiviikkona ennakkosuosikki on selvä, koska Korihait ei ole toistaiseksi voittanut vielä yhtään ottelua.


Korihait pelaa tällä hetkellä kolmella ulkomaalaisvahvistuksella, koska Bo Zeiglerin sopimus purettiin ja hän siirtyi Kouvoihin miltei välittömästi. Lähivuosina on nähty monta kertaa, kun samanlaisessa tilanteessa Korihait kykenee yllättämään jopa kärkijoukkueita, koska joukkue pelaa kuten tilanne on: ei heillä ole mitään hävittävää.


  • Merkittävimmät suomalaispelaajat: Miikka Marttinen, Atte Perttu, Samuli Oja, Aamos Nikula, Tommi Lehtonen

  • Ulkomaalaisvahvistukset: Trevor Blondin, Sal Nuhu, Trey Zeigler


Mielenkiintoisin suomalaispelaaja: Miikka Marttinen


28-vuotias Mara Marttinen vääntää kolmatta kauttaan Korihaissa, mitä ennen hän opiskeli ja pelasi Jyväskylän seudulla saaden nostetta uralleen Keski-Suomen JBA-projektista kahden viimeisen kauden verran.Marttinen on uusikaupunkilaisten suomalaisosaston ehdoton ykkönen ja nostanut merkittävästi tasoaan kuluvalla kaudelle: keskiarvot ovat 10,8 pistettä, 2,3 levypalloa ja 1,6 syöttöä. Hän ei välttämättä häikäise urheilullisuudellaan, mutta Marttinen on fiksu pelaaja, jonka heitto on kehittynyt huimasti vuosien varrella: tällä kaudella hän on upottanut keskimäärin 2,7 kolmosta ottelua kohden 43,8% tarkkuudella. Se oikeuttaa pelaajatilastoissa 13. tarkimman kolmosten heittäjän sijan.


Mielenkiintoisin ulkomaalaisvahvistus: Sal Nuhu


Sal Nuhu ilmestyi Uuteenkaupunkiin loka-marraskuun vaihteessa raakana potentiaalina: ensimmäistä ammattilaiskauttaan pelaavana 23-vuotiaana, joka on pelannut vasta seitsemän vuotta koripalloa. Pituus (203 cm), syliväli (218 cm) ja torjuntamäärät yliopistossa (120 torjuntaa 57 ottelussa) kertovat jo, että hänellä on potentiaali tehdä jopa aika mallikas ammattilaisura.


Vaikka Trey Zeigler (18,1 pistettä, 7,5 levypalloa, 3,1 syöttöä) on Korihaiden pistekärki, niin tehokkuudessa Nuhu on ottanut piikkipaikan: tehokkuus 20,2 asettaa hänet 14. tehokkaimmaksi pelaajaksi koko Korisliigassa.


Nuhu on kerännyt nimiinsä kuudessa ottelussa keskimäärin 13,2 pistettä, 10,7 levypalloa ja 2,5 torjuntaa ottelua kohden. Levypalloissa hän on pelaajatilastojen kakkonen ja torjuinnassa ylivoimainen ykkönen. Seuraavat kaksi ovat Salon Vilppaan Ladarien Griffin (1,3) ja Näätien Washpun (1,2).


Missä ja miten?


Tällä hetkellä Korisliigassa pelataan ilman yleisöä, joten ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä Ruutu+:lta.


  • BC Nokia – Korihait, 6.1.2021 klo 18:30 @ Nokian palloiluhallilla

  • Ruutu+0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page