top of page

Näädät saa vieraita pääkaupungista, kun Seagulls saapuu Nokialle kauden kotiavaukseen


Salon Vilpas -vierasvoiton jälkeen BC Nokian Korisliiga-joukkue nähdään ensimmäistä kertaa tällä kaudella kotiyleisönsä edessä tiistaina 4.10. klo 18:30. Vieraaksi kotiavaukseen Näädät saa Helsinki Seagullsin.


Missä mennään?


Moni ei varmaan uskonut, että siipirikkoinen BC Nokia avaisi kautensa voitolla, kun ensimmäisessä pelissä vastaan tuli Vilpas ja vielä Salohallissa. Seitsemän pelaajan rotaatiota pyörittänyt Nokia kaikesta huolimatta kairasi kovan vierasvoiton.


Loukkaantumistuvalta saadaan vähän apuja tiistain otteluun, kun Hugo Boman on lisätty kokoonpanoon. Toisaalta taas Alan Herndon on GTD 75% -merkinnällä, mikä tarkoittaa, että hän todennäköisesti tulee pelaamaan.


  • Näätien loukkaantumisraportti (suluissa arvioitu paluu pelikentille viikoissa mitattuna): Antero Lehto (2), Antti Ahonen (10+).


Helsinki Seagulls


Jos mistä tahansa joukkueesta jäisi pois Shawn Huff, Petteri Koponen ja Tuukka Kotti, niin se jättäisi ison loven sekä pelillisesti että henkisesti. Seagulls on pyörittänyt vuodesta toiseen vahvaa pelaajakokoonpanoa, josta erityisesti löytyy nimekkäitä suomalaispelaajia, joten tätä lovea on lähdetty paikkaamaan muun muassa Okko Järvellä ja jo neljännen kautensa Suomessa aloittaneella Rene Rougeaulla. Yhdysvaltalainen Rougeau on tehnyt kovaa jälkeä kolmella Kauhajoki-kaudellaan, joista jokainen on päättynyt Suomen mestaruuteen.


Eipä siinä; pelimiehiä löytyy edelleen. Lassi Nikkarinen näyttää ottavan vahvoja askeleita eteenpäin kausi kaudelta, Antti Kanervon heitto uppoaa edelleen tuttuun malliin ja Timo Heinonen on ikuinen.

Avausottelussaan Seagulls päihitti selkein loppunumeroin 110-74 Korihait ja neljästä vahvistuksesta erityisesti vauhdissa oli Jeffrey Carroll, joka nakutti 21 pistettä. Järvi oli pistekakkonen 20 pisteellä.


– Seagulls näytti monipuolisuutensa heidän kaudenavausvoitossaan. On paljon asioita, jotka pitää tehdä hyvin, jotta heitä vastaan on mahdollisuudet. Menetykset ja levypallot tulevat olemaan kaksi tärkeintä elementtiä tässä pelissä, Näätien päävalmentaja Greg Gibson ennakoi.


Mielenkiintoisin pelaaja vierasjoukkueelta: Lassi Nikkarinen


Nikkarinen vietti kaudet 2019-2021 Nokialla ja jätti itsestään sellaisen kuvan nokialaisille, että Alakulman rummut soivat, kun Lassi esitellään entiselle kotiyleisölleen. Torpan Poikien kasvatti on ottanut vakaita askeleita eteenpäin kausi kerrallaan ja Korihait-pelissä hän näytti, että trendi on edelleen ylöspäin: 15 pistettä, 6 levypalloa ja 5 syöttöä.


Siirryttyään BC Nokiasta takaisin kotikaupunkiinsa Nikkarinen on pokannut jo kahdesti peräkkäin Korisliigan vuoden puolustuspelaajan palkinnon. Miesten maajoukkueessa hän on ehtinyt pelata jo 7 ottelua, joista viimeisimmät kuusi kesällä 2021.


Missä ja miten?


Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page