top of page

Näädät palaa parketille Uudessakaupungissa, jossa vastaan tulee Gokul Natesan ja Korihait

Päivitetty: 5. maalisk. 2022


BC Nokian ottelut Korisliigassa jatkuvat lauantaina 5.3. klo 18:00 Uudessakaupungissa, kun Näädät matkustaa sarjataulukon hännillä olevan Korihait. Alakulma on järjestänyt paikanpäälle fanibussin, joka lähtee Nokian Palloiluhallin parkkipaikalta klo 15:00.


Missä mennään?


Maajoukkuetauko on takana ja Korisliiga-joukkueet palaavat pelikentille lauantaina (ainoana varaslähdön ottaa Tampereen Pyrintö, joka pelaa jo perjantaina Helsinki Seagullsia vastaan).


Alemmassa jatkosarjassa Näädät pitää edelleen piikkipaikkaa 12 voitolla ja 12 tappiolla. Korihait (4/20) on taas viimeisenä ja joukkue on yltynyt mielenkiintoiseen kiriin otteluiden vähentyessä. Korihaiden edessä on tällä hetkellä Bisons, jolla on vain kaksi voittoa enemmän.


Helmikuun alussa Korihait tiedotti, että Jarno Nikula jäi pois joukkueen päävalmentajana. Korihaiden päävalmentajan paikan otti entinen apuvalmentaja Teemu Turunen, jonka apuvalmentajaksi napattiin pelaajauransa myötä seuralegenda Mikko Jalonen.


Turusen ja Jalosen komennossa Korihaiden saldo on nyt neljästä ottelusta kaksi voittoa.


Eikä päävalmentajavaihdos jää – ainakaan nokialaisittain – isoimmaksi uutiseksi. Parisen viikkoa sitten Korihait tiedotti, että he ovat naaranneet vahvistuksekseen Gokul Natesanin, joka ilahdutti Näätien paidassa edelliskaudella.


FIBA-tauko on ollut meille positiivinen, koska olemme saaneet mahdollisuuden tervehtyä. Olemme innoissamme, että meillä on mahdollisuus kehittyä, kun kauden tärkeimmät pelit ovat edessä. Korihait tulee olemaan hieno haaste, koska joukkue on ottanut askeleita eteenpäin. He pystyvät tekemään paljon pisteitä; etenkin, kun heillä on nyt Gokul Natesan, jonka tunnemme erittäin hyvin. – Greg Gibson

Korihait, Uusikaupunki


Puhtaat 50 vuotta koripalloa Uudessakaupungissa on enää muutaman vuoden päässä. Ensimmäiset koripallotreenit Uudessakaupungissa pidettiin vuonna 1974 ja kausi SM-tasolla on jo takana 38. Montaa kautta Korihait ei ole ollut sitten 80-luvun nousun muualla kuin ylimmällä sarjatasolla, Wikipedian mukaan vain kolme.


Lähivuodet Korihait on ollut Korisliigan pohjalla kaudesta toiseen ja joukkue on lähinnä toiminut ponnahduslautana nuorille pelaajille, jotka siirtyvät kauden tai parin päästä muualle. Joukkue on sijoittunut kaksi kautta putkeen Korisliigan viimeiseksi, mutta säästynyt putoamiselta koronasäädöksien myötä. Nyt uhka putoamisesta lienee todellinen, mikäli joku joukkue Divisioona A:sta ottaa sarjapaikan vastaan.


Käynnissä on Korihait 2024 -projekti, jonka tavoitteena on nostaa Korihait Korisliigan kärkisijoille vuoteen 2024 mennessä. Eli juuri silloin, kun 50 vuotta koripalloa Uudessakaupungissa tulee täyteen.


Joukkue ei ole tänä kautena kovin hyvin pärjännyt ja vahvistuksia on lähtenyt, tullut ja mennyt sen verran, että Basket.fin Ei enää joukkueessa -listaus voittaa jopa Näätien vastaavan mitassaan.


Neljä viimeistä ottelua ovat olleet valonpilkahdus parempaan kevääseen.


Mielenkiintoisin suomalaispelaaja: Bojan Sarcevic


Teknisesti ottaen Sarcevic on tietenkin bosniahertsegovinalainen, mutta home grown -säädöksen mukaisesti hänet lasketaan suomalaispelaajaksi. Sarcevic yllätti monet toukokuussa siirtymällä Uuteenkaupunkiin, jossa hänen pitkä uransa Suomen kentillä lähti käyntiin 18-vuotiaana nuorena miehenä vuonna 2006.


33-vuotiaan veteraanitakamiehen tahti ei ole hiipunut, vaikka joukkue ympärillä on heikentynyt, jos vertaa hänen Kauhajoki-vuosiinsa. Sarcevic on tilastoinut tällä kaudella 10,6 pistettä, 4,7 levypalloa ja 5,7 syöttöä per ottelu. Tilastot ovat aika lailla linjoissa hänen uransa keskiarvojen kanssa, joten odotettavissa on vielä toivottavasti monta vuotta jäljellä.


Mielenkiintoisin ulkomaalaispelaaja: Gokul Natesan


Noin vuosi sitten Natesan siirtyi Divisioona B:ssä pelanneesta FoKoPosta Näätiin ja ehti ihastuttaa nokialaisia kotikatsomoita 13 ottelun verran. Sympaattinen jätkä, kova peluri väänsi noissa 13 pelissään keskimäärin 17,8 pistettä, 4,3 levypalloa, 3,2 syöttöä ja 2,5 riistoa ottelua kohden.


Näätiä vastaan pelattava ottelu tulee olemaan Natesanin toinen ottelu Korihaiden riveissä. Natesan jätti kokonaisuudessaan niin hyvän kuvan itsestään lyhyessä pätkässä, että ainakin tiedotuksessa iloitaan oikein kunnolla, että hän on saanut vielä tämän toisen mahdollisuuden Korisliigassa.


Missä ja miten?


  • Korihait – BC Nokia, la 5.3.2022 klo 18:00 @ Uusikaupunki Areena

  • Alakulman fanibussi lähtee klo 15:00 Nokian palloiluhallin parkkipaikalta

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page