top of page

Näädät osaksi Korisliiga-historiaa Lahdessa keskiviikkona


BC Nokia saa kunnian olla Lahti Basketballin seurahistorian ensimmäisen Korisliiga-ottelun vastus Lahti Energia -areenalla keskiviikkona 2.10. klo 18:30. Lahden lehterit ovat täyttyneet jo ykkösdivarissa, joten oman mausteensa soppaan tuo paikalle matkustava Alakulma.


Kun Namika Lahden pelastusoperaatio kariutui 2015, niin Lahden koripallo kaipasi uutta lippulaivaa. Lahti Basketball veti selkeän pesäeron edeltäjäänsä, kun taustaryhmä uudistettiin ja pääosin nuoret Lahden koriskoulun kasvatit nappasivat upouuden seuran ohjakset. Yllättävän lyhyessä ajassa Lahti Basketball nousi Divari B:stä aina Korisliigaan asti. #LahtiBasketballNeverStops


Päävalmentaja Petri Velling oli nostamassa joukkuetta viime kaudella Korisliigaan sekoituksella kokemusta ja nuorta nälkää – ja sama trendi jatkuu myös debyyttikaudella pääsarjatasolla. Liiganousijan kokoonpanosta löytyy mm. sellaisia konkareita kuin Vesa Mäkäläinen ja Sami Ikävalko. Kouvolasta taas vitjaan napattiin Arttu Saarijärvi sekä Tuomas Hirvonen, joka todellakin aloittaa jo yhdeksännen (!) kautensa Korisliigassa, vaikka ikävuosia löytyy 23.Lahden lähihistorian älyttömän kovasta ’96-ikäluokasta on siinnyt pelimiehiä Susijengiin (Aapeli Alanen), Korisliigaan (Saarijärvi, Juho-Matti Henttonen, Akseli Hartikainen) ja tukku odottaa vielä jonossa (mm. Esko Salonen, Ville Karvonen, Aku Haikonen). Siitä joukkueesta kotona pelaa vain Saarijärvi, mutta ikäluokkanaapureista talenttia edustavat ainakin Aleksanteri Ahola (’95) ja Roi Byman (’97).


Mitenkäs Näädillä? Vielä mennään vajaalla, koska Ladarius Tabb ei ole ennakkotietojen mukaan pelaavassa kokoonpanossa keskiviikkona (edit. Tabb nousi kokoonpanolistalle GTD 25% -merkinnällä), ja Tyler Flackin esiintyminen on epävarmaa. Mutta viikonloppuinen vierailu Joensuussa toi esinäytöksen suomalaisosaston tulivoimasta, vaikka tappio takataskussa joukkue joutui palaamaan Nokialle.


Päävalmentaja Greg Gibson

On mielenkiintoista nähdä, että miten reagoimme Joensuu-tappion jälkeen. Meillä on työ vielä kesken. On tärkeää, että pyrimme tekemään perusasiat paremmin, jotta pääsemme taistelemaan voitosta Lahtea vastaan.

Näätien tiedotuksen korviin on kantautunut vahvoja huhuja, että Suomen karismaattisin (ja karvaisin) faniryhmä Alakulma on järjestämässä fanireissua Lahteen. Fanibussi on täyttymässä vaarallisen nopeasti, joten suosittelemme varaamaan paikan tunnelmalliseen fanibussiin mahdollisimman ripeästi. Lähtö palloiluhallin pääkallopaikalta kello 16:00.Keskiviikon jälkeen onkin sitten perjantaina 4.10. kello 18:30 luvassa kotiherkkua Nokian palloiluhallissa kauden ensimmäisen kotiottelun merkeissä. Vieraaksi saapuu KTP-Basket.

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page