top of page

Näädät matkustaa turbulenssissa Joensuuhun Katajan vieraaksi


BC Nokian Korisliiga-ottelut jatkuvat keskiviikkona 13.1. Joensuussa, kun vastassa on kotijoukkue Kataja Basket. Näädät on joutunut valmistautumaan otteluun epäselvässä tilanteessa, joka koskee joukkueen ulkomaalaisvahvistuksien tilannetta.


Missä mennään?


Otteluun lähtiessä Näädillä on vaikea tilanne käsillä. Taloudelliset realiteetit tällä kaudella ovat olleet vaikeat, mikä todennäköisesti tulee vaikuttamaan loppukauden joukkueen rakenteeseen ulkomaalaisvahvistuksien osalta. Tällä hetkellä, tiistaina puolenpäivän tienoilla, tilanne on tämä:


Wes Washpun ja Khaliq Spicer on vapautettu joukkueen toimesta etsimään uusia mahdollisuuksia ja he eivät todennäköisesti tule pelaamaan keskiviikkona. He ovat ennakkokokoonpanossa merkinnällä GTD 25%, mikä tarkoittaa, että he ovat mitä todennäköisemmin pois pelistä.


Daeshon Francis ja Jeff Garrett Jr. ovat taas GTD 75% -merkinnöillä, mikä tarkoittaa, että he ovat todennäköisesti mukana ottelussa. Francisin ja Garrettin kanssa käydään paraikaa keskusteluja heidän mahdollisesta jatkosta joukkueessa.


Olemme käyneet koko ajan keskusteluja joukkueen ja staffin kanssa, miten jatkamme eteenpäin. Koska tilanne on, ettei yleisöä tällä hetkellä oteta katsomoon, niin meidän on reagoitava jollain tapaa. – Marko Pirhonen, GM

Tulemme tiedottamaan ulkomaalaisvahvistustemme tilanteesta välittömästi, kun tiedotettavaa on.


  • Näätien loukkaantumisraportti: Michael Besselink (10+ viikkoa), Hugo Boman (alaraajavamma, GTD 25%)


Kataja Basket, Joensuu


Kuudella voiton ja kuuden tappion Kataja aloitti kauden odotuksiin nähden kehnosti, mutta osoitti piristymisen merkkejä marraskuun taitteen jälkeen voittaen viidestä pelistään neljä. Sekin ainoa tappio oli Helsinki Seagullsille, joka on edelleen Korisliigan ainoa voittamaton joukkue.


Sarjan- keskeytymisen jälkeen Kataja on ehtinyt Näätien tapaan pelata yhden pelin viime keskiviikkona. Vastassa oli vain yhdellä ulkomaalaisvahvistuksella pelannut Kouvot, joka onnistui Tuomas Hirvosen johdolla yllättämään kotikentällään Katajan täysin niukalla 88-86-voitolla. Vaikea peli joensuulaisille; aivan kuten keskiviikkoinen Korihait-matsi Näädille.


Vaikea mittelö joukkuetta vastaan, jolla on alla paha tappio kuten meilläkin. Meidän tulee pelata erittäin lujaa ja keskittyneesti. – Greg Gibson

Katajalta löytyy parivaljakko entisiä nokialaisia: Aapeli Alanen ja Niko Mattila, mutta Mattila ei ennakkotietojen mukaan pelaa loukkaantumisen takia keskiviikkona.


  • Merkittävimmät suomalaispelaajat: Jamar Wilson, Aapeli Alanen, Valtteri Mervola, Tomi Lommi, Samuli Vanttaja

  • Ulkomaalaisvahvistukset: Rashard Odomes, Phil Fayne, Dantez Walton, Jordan Semple


Mielenkiintoisin suomalaispelaaja: Jamar Wilson


Edellisessä joukkueiden kohtaamisessa Wilson oli vielä poissa kokoonpanosta, mutta hiljalleen Susijengin vakiokokoonpanoon kuuluva taiturimainen väkkärätakapelaaja on näyttänyt, miten pallo pysyy käsissä 36:sta ikävuodesta huolimatta.


Bronxissa varttunut, ja Suomen kansalaisuuden vuonna 2015, Wilson on harvinainen suomalaispelaaja, joka kykenee voittamaan järjestään oman puolustajansa ja hyökkäämään kohti koria monipuolisella viimeistelypaketilla sekä kansainvälisissä peleissä että erityisesti Korisliigassa.


Mielenkiintoisin ulkomaalaisvahvistus: Rashard Odomes


Odomes on ollut kauden mysteerimies, jonka esitykset ovat vaihdelleet. Heikoimmillaan hän on yltänyt vain kahdeksaan pisteeseen (juuri Näätiä vastaan marraskuun alussa), mutta parhaimmillaan mielettömiin suoritukseen, kuten 30 pisteeseen Kauhajokea tai 32 pisteeseen Seagullsia vastaan.


Missä ja miten?


  • Kataja Basket – BC Nokia, 13.1.2021 klo 18:30 @ LähiTapiola Areena

  • Ruutu+

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page