top of page

Näädät matkustaa Pohjanmaalle kohtaamaan voittoputkessa olevan Kobrat


Sunnuntaina tappioputkensa katkaissut BC Nokia matkustaa keskiviikoksi 3.11. Lapualle kohtaamaan Kobrat klo 18:30. Lapualaiset porskuttavat tällä hetkellä kolmen ottelun mittaisessa voittoputkessa.


Missä mennään?


Kobrat on aloittanut kautensa vallan hyvin neljällä voitolla ja kolmella tappiolla. Kauden avausvoiton jälkeen kolme tappiota tulivat putkeen (Lahti Basketball, Kauhajoki, Vilpas), mutta nyt lapualaiset porskuttavat kolmen ottelun voittoputkessa (Korihait, Kouvot, Bisons).


Jos sarjataulukko pistettäisiin jäihin näin tiistaiaamuna, niin Kobrat pääsisi tuolla saldolla ylempään jatkosarjaan.


BC Nokian saldo taas on kaksi voittoa, viisi tappiota. Voitot osuvat kauden avajaisotteluun ja viime sunnuntaihin, jolloin nokialaiset kaatoivat hallitsevan Suomen mestarin, Salon Vilppaan. Välissä oli synkempi jakso, johon osui viisi tappiota putkeen.


Näätien vahvistusrintamalla tapahtuu muutoksia, mutta ne eivät tule vaikuttamaan tähän otteluun. Muutoksista tiedotetaan mahdollisimman pian.


Lapua on erittäin hyvä koripallojoukkue. Heiltä löytyy vähän kaikkea, mikä tekee heistä vaarallisen. Heillä on johtajuutta pelirakentajan paikalla Nikkarisen muodossa. Jälleen kerran meillä pitää olla paljon energiaa ja keskittyminen kunnossa, jotta meillä on mahdollisuudet – erityisesti vieraskentällä. – Greg Gibson

Kobrat, Lapua


Kobrat teki kesällä mielenkiintoisen peliliikkeen, kun joukkue nappasi edelliskauden suomalaisrunkonsa (Antto Nikkarinen, Jussi Turja, Juho Lehtoranta) tueksi JBA:n pelaajahautomosta kaksi suomalaislupausta Henry Boydin ja Chrysostom Chukwuman.


Toki miinusta tuli, kun Remu Raitanen siirtyi KTP-Basketiin, mutta hänelle korvaajaksi hankittiin Justus Kilpinen Tampereen Pyrinnöstä, joka ei ole vielä loukkaantumisen takia pelannut peliäkään tällä kaudella.


Mutta jos jostain Lapua on tunnettu, niin siitä, että joukkueella on vuodesta toiseen laadukkaat ulkomaalaisvahvistukset. Stokley Chaffee Jr. ja Christian Lutete IV ovat osoittautuneet nappihankinnoiksi – Lutete on jopa tällä hetkellä Korisliigan pistekärki 21,9 pisteen keskiarvolla.


Tähän vielä lisäksi Andre Wesson Jr. ja kolmatta kauttaan Korisliigassa pelaava BJ Raymond, niin ei ole ihmekään, että pelit ovat kulkeneet. Hyökkäysvoimaa joukkueelta ei puutu.


Mielenkiintoisin suomalaispelaaja: Antto Nikkarinen


30-vuotias Nikkarinen alkaa olemaan suomalainen pelinrakentaja parhaassa iässä. Kyseessä on hänelle jo neljästoista (!) Korisliiga-kausi ja edelliskausi sujui mallikkaasti 11,8 pisteen ja 9,2 syötön keskiarvoilla.


Korisliigan arvokkain pelaaja, vuosimallia 2017, on pisteidenvalossa tehnyt tällä kaudella 4,7 pistettä, mutta syöttöjä on kertynyt 5,1 per ottelu. Pisteistä viis, juuri pelinrakentajana 38 miesten maaottelun veteraani on aina erottunut.


Mielenkiintoisin ulkomaalaisvahvistus: BJ Raymond


Raymond on edustanut Tampereen Pyrintöä Korisliigassa jo kahdesti: kausina 2013-14 ja 2019-20. Ensimmäinen päättyi Suomen mestaruuteen, toisella hän teki keskimäärin 20,2 pistettä per ottelu.


34-vuotiaana Raymond alkaa olemaan jo uransa ehtoopuolella ja vauhti on – ainakin tilastojen perusteella – hieman hiljentynyt: 12,6 pistettä, 4,1 levypalloa ja 3,0 syöttöä per ottelu.


Kauden edetessä saa nähdä yltääkö Raymond vielä huippuvuosiensa kuntoon. Jos yltää, niin Kobrilla on mahdollisuudet edetä keväällä pitkälle.


Missä ja miten?


  • Kobrat – BC Nokia, ke 3.11.2021 klo 18:30 @ Lapuan urheilutalo

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page