top of page

Näädät kohtaa Pohitullin kuhinassa Vasellin valmentaman Korihait


BC Nokian Korisliiga-ottelut jatkuvat perjantaina 28.10. klo 18:30 Pohitullina tunnetulla Uusikaupunki Areenalla. Vastassa on Korihait, jonka päävalmentaja toimii entinen Näätien apuvalmentaja Tero Vasell. Alakulma on järjestämässä Uuteenkaupunkiin fanimatkan.


Missä mennään?


Runkosarjaa on pelattu nyt noin neljäsosa ja sarjataulukko ei näytä lähellekään sitä, mitä useammat povasivat ennen kauden alkua. Ennakkosuosikkeja löytyy pohjilta, yllättäjiä ylempää. Näädät ovat nyt keskikastia saldolla kolme voittoa, kolme tappiota.


Nokia aloitti kauden ryminällä: voittaen kolme ensimmäistä otteluaan. Viimeiset kolme ottelua ovat olleet mollivoittoisia, kun Näädät lähtee Uuteenkaupunkiin kolme tappiota allaan.


Näädät on pelannut viimeiset kolme ottelua vain kolmella ulkomaalaisvahvistuksella, kun pelinrakentaja Perrion Callandret loukkaantui Honkaa vastaan runkosarjan kolmannessa ottelussa. Callandretin paluu kokoonpanoon on mahdollinen, kun hänet on pistetty ennakkokokoonpanoon merkinnällä GTD 25%, mikä tarkoittaa, ettei hän todennäköisesti tule pelaamaan.


Korihait, Uusikaupunki


Pohitulli on kuhissut tämän kauden kotiotteluissa. Meininki on taattu, meteliä riittää ja parketilla nähdään Tero Vasellin kokoama periksiantamaton, sinnikäs ja energinen joukkue, joka näyttää olevan uusikaupunkilaisten mieleen.


Korihaiden kuuden ottelun saldo on kaksi voittoa ja neljä tappiota. Jos ei ota huomioon kauden avausottelun murskatappiota, niin ottelut ovat olleet tiukkoja.


– Korihait voisi ihan hyvin pelata viiden voiton ja yhden tappion rekordilla. Meidän täytyy vastata heidän energiaansa, koska he pelaavat kovaa. Meillä on alla kolme vaikeata ottelua kuudessa päivässä, mutta nyt meillä on mahdollisuus nähdä, miten vastaamme vastoinkäymisiin, Näätien päävalmentaja Greg Gibson ennakoi.


Uudenkaupungin joukkueesta tällä kaudella esille ovat nousseet kaksi nimeä: Bojan Sarcévic ja Trey Niemi. Jo 34-vuotias Sarcévic näyttää (edelleen) vain paranevan iän myötä ja tilastollisesti hän pelaakin koko pitkän – 721 Korisliiga-ottelua sisältävän – uransa parasta kautta 15,3 pisteen, 4,7 levypallon ja 8,0 syötön keskiarvoilla.


Mielenkiintoisin pelaaja: Trey Niemi


24-vuotiaan Niemen moni muistaa kausilta 2018-21, jolloin hän edusti kaarinalaista Ura Basketia Korisliigassa. Niemi pokkasi vuoden tulokkaan palkinnon kaudelta 2018-19, jatkoi Urassa vielä kaksi kautta, mutta viime kauden hän pelasi Salon Vilppaassa alle kymmenen minuutin keskiarvolla.


Nyt Niemellä on uusi ympäristö ja uudet vastuut. Ensisijaisesti heittäjänä aiemmin tunnettu Niemi on erottunut pelaajana, joka pilkkoo puolustuksia myös ajamalla. Maisemanvaihto on tehnyt Niemellä hyvää ja hän onkin noussut kuudessa ottelussa Korihaiden parhaaksi pistemieheksi 17,0 pisteen, 3,2 levypallon ja 2,3 syötön keskiarvoilla.


Missä ja miten?


  • Korihait – BC Nokia, pe 28.10.2022 klo 18:30 @ Uusikaupunki Areena

  • Ruutu+

  • Alakulman fanibussi


0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page