top of page

Näädät kohtaa lauantaina vieraissa yllätysvalmiin Korihait


Kolmen ottelun voittoputkessa oleva BC Nokia pelaa toisen ottelunsa tällä viikolla, kun Näädät matkustaa lauantaina Uuteenkaupunkiin kohtaamaan Korihait. Mukaan lähtee myös Alakulma, jonka fanibussi lähtee liikkeelle klo 14:00 Nokian palloiluhallilta.


Missä mennään?


Nyt voi jo puhua voittoputkesta, kun Näädät on voittanut edellisen kolme otteluaan. Alla on kovat voitot Kobrista, KTP-Basketista ja Kataja Basketista. Kokonaisuudessaan kuuden ottelun saldo on nyt neljä voittoa ja kaksi tappiota. Alkukausi on lähtenyt siis liikkeelle erinomaisesti.


Korihait taas ei ole kuudessa ottelussa vielä voittoon yltänyt. Alla on keskiviikkoinen rökäletappio Kauhajokea vastaan 118-73. Vaikka Korihait onkin Korisliigan ainoa voitoton joukkue, niin ei sitä voi koskaan aliarvioida – varsinkaan Pohitullis… ei kun Uusikaupunki Areenalla.


Meidän pitää jatkaa aggressiivisuuttamme, mutta samana aikaan korjata muutamia virheitä, joita teemme. Keskiviikkona emme saaneet levypalloa kovin hyvin. Korihait tulee peliin suurella energialla ja pelaa vapautuneesti. Meidän pitää vastata heidän energiaansa olemalla aggressiivisia molemmissa päissä kenttää. – Greg Gibson

  • Näätien loukkaantumisraportti: Michael Besselink 10+ viikkoa


Korihait, Uusikaupunki


Korihait on lähihistoriansa aikana läpikäynyt useita valmentajia, mutta lopulta valmennuksesta vastaa Jarno Nikula. Niin myös tällä kertaa. Pelaajamateriaaliltaan Korihait on paperilla yksi nimettömimmistä, mutta joka vuosi he onnistuvat kaatamaan pari isompaa joukkuetta kauden mittaan.


Tällä hetkellä Korihaissa on kasvamassa korkoa kaksi ’03-syntynyttä omaa kasvattia: Tommi Lehtonen ja Aamos Nikula. Molemmat ovat esittäneet yli kymmenen minuutin peliajalla lupaavia otteita. 28-vuotias Miikka Marttinen myös pelaa uransa parasta kautta.


Lisämausteen soppaan tuo tuore ulkomaalaisvahvistus Sal Nuhu, joka saapui Suomeen viime viikolla ja vapautui karanteenista keskiviikkona. Hän saattaa pelata jo lauantaina Nokiaa vastaan. Toistaiseksi Korihait vetelee viidellä ulkomaalaisvahvistuksella.


  • Merkittävimmät suomalaispelaajat: Miikka Marttinen, Atte Perttu, Samuli Oja, Aamos Nikula, Tommi Lehtonen

  • Ulkomaalaisvahvistukset: Trevor Blondin, Bo Zeigler, Kai Mitchell, Trey Zeigler, Sal Nuhu


Mielenkiintoisin suomalaispelaaja: Aamos Nikula


Jo sukunimestä voi päätellä, että 17-vuotias Aamos Nikula on päävalmentajan poika. Nikula asui vielä viime kauden Nokialla opiskellen urheilulukiossa ja pelaten BC Nokian 17-vuotiaiden poikien SM-sarjajoukkueessa. Kuluvaksi kaudeksi hän palasi takaisin Uuteenkaupunkiin ja kasvattajaseuraansa.


Nikula on Lehtosen ohella ollut Korihaiden alkukauden piristysruiske. Kummankaan päätä ei ole vielä palellut Korisliigassa, vaikka vastassa voi olla ikävuosiltaan tuplastikin vanhempia pelaajia.Mielenkiintoisin ulkomaalaisvahvistus: Sal Nuhu


Vielä ei ole mitään tietoa, että pelaako Nuhu lauantaina – hän ei ole vielä ilmestynyt edes Basket.fi-sivuston kokoonpanoon, mutta samapa se.


23-vuotiaana Nuhu pelaa ensimmäistä kauttaan ammattilaisena ja ylipäätänsä hän on pelannut koripalloa vasta seitsemän vuotta. Pää heiluu 203 senttimetrin korkeudessa ja syliväli on ilmeisesti 218. Mies on fyysisesti kuin luotu koripalloon.


Nuhun puolustuksesta kertoo 120 torjuntaa 57 NCAA-ottelussa. Highlight-videot ovat aina highlight-videoita, mutta eipä tuo heittäminen tai post-liikkeet pahalta näytä.Missä ja miten?


  • Korihait – BC Nokia, 7.11.2020 klo 17:00 @ Uusikaupunki Areena

  • Ruutu+

  • Alakulman fanibussi
0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page