top of page

Näädät iski Kobrat kanveesiin – jatkosarjan loppuhuipennus nähdään keskiviikon kotipelissä


BC Nokia otti äärimmäisen tärkeän voiton Korisliigan alemmassa jatkosarjassa, kun Näädät kaatoi Lapualla Kobrat 78-82 (38-35). Voitto tarkoittaa, että jos Näädät voittaa keskiviikkona Kataja Basketin kotonaan, niin nokialaiset etenevät pudotuspeleihin seitsemäntenä.


Tasaisen ottelun ratkaisu nähtiin vasta viimeisellä minuutilla. Kobrat pääsi pisteen johtoon 78-77 Stokley Chaffeen and one -suorituksella. Toisessa päässä nokialaiset löysivät kuitenkin kaaren takaa vapaan Steven Haneyn, jonka kolmosella vieraat saivat kahden pisteen johdon 78-80.


Näädät sai stopin toisessa päässä ja kulutti aikaa, kun kellossa oli aikaa enää vähän yli 30 sekuntia. Nokia heitti ohitse, mutta Arlando Toro rouhi hyökkäyslevypallon, jonka myötä aikaa saatiin kulutettua entisestään.


Viisi sekuntia ennen loppusummeria Kobrat sai rikottua Kahron Rossia, joka sinetöi loppulukemat 78-82 vapaaheittoviivalta.


Kova peli, joka olisi voinut lopussa päätyä kummin päin tahansa. Olemme onnekkaita, että saimme voiton tänään. Levypallot oli avaintekijä. Emme saaneet paljon koreja niistä, mutta ainakin Lapua joutui puolustamaan pidempään. – Greg Gibson

Näädät vei levypallokamppailun 26-40. Toro oli tuttuun tapaansa levypallojen maestro 19 levypallolla, joista 7 hyökkäyspäässä. Toron pistesaldo oli 12 pistettä.


Näätien pistekuninkaaksi nousi Ross (21/1/3 riistoa), jonka Kobrat pakotti ottamaan ratkaisuja itse pelinrakentamisen sijaan. Pisteillä herkuttelivat myös Antero Lehto (17/1), Haney (11/5) ja Justin Pierce (16/6).


Hienosti taistelleen Kobrien pistekolmikko oli Andre Wesson Jr. (16/2/5 syöttöä), Chaffee Jr. (16/9) ja Chrysostom Chukwuma (14/2).


Näätien alemman sarjan huipennus nähdään Nokian palloiluhallilla keskiviikkona 30.3. klo 18:30 Kataja Basketia vastaan.


0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page