top of page

Näädät hallitsevan Suomen mestarin vieraaksi Kauhajoelle


Viiden ottelun voittoputkessa oleva BC Nokia pelaa vielä yhden vierasottelun ennen Korisliigan siirtymistä maajoukkuetauolle. Keskiviikkona 18.11. Näädät matkustaa Kauhajoelle kohtaamaan Karhu Basketin, joka on edelleen hallitseva Suomen mestari keväiltä 2019 ja 2018.


Missä mennään?


Maajoukkuetauon kynnyksellä alkaa olemaan jo selvää, että Korisliigan uudistettu runkosarjaformaatti on mielenkiintoinen, koska joukkueet joutuvat olemaan parhaimmillaan jo välittömästi alkukaudesta. Muutaman ennakkosuosikin alkukausi on ollut takkuileva, muttei Karhu Basketilla.


Kauhajoki (5 voittoa/3 tappiota) pitelee tällä hetkellä neljättä sijaa tassuissaan, mutta Näädät ovat edellä kakkosena (!) kuudella voitolla ja kahdella tappiolla. Karhulla on tällä hetkellä kolme voittoa putkessa, kun taas Näädät ovat voittaneet viisi edellistään.


Vastassamme on tasapainoisesti rakennettu Kauhajoki, joka on ollut kotonaan dominoiva tehden keskimäärin 109 pistettä kotikentällään. Alkukaudesta he vielä etsivät yhteistä rytmiään, mutta ovat nyt löytäneet sen. Jälleen kerran meidän pitää olla todella hyviä jokaisella pelillisellä aspektilla. – Greg Gibson

  • Näätien loukkaantumisraportti: Michael Besselink 10+ viikkoaKarhu Basket, Kauhajoki


Koska kaudella 2019/20 ei jaettu Korisliigassa minkäänlaisia pystejä, niin Karhu Basketilla on hallussaan edelleen kerskailuoikeudet hallitsevana Suomen mestarina. Karhu Basket pääsee otteluun kolmen ottelun voittoputkessa, jossa ovat kaatuneet Korihait, Salon Vilpas ja Kobrat.


Vaihtuvuutta koronapandemian keskeyttäneeseen kauteen ei ole hirveästi nähty: peliä pyörittää edelleen kapellimestari Bojan Sarcevic, Okko Järvi kuuluu taas koko Korisliigan vaarallisimpiin suomalaisskoraajiin, Antti Niskanen tuo kokemusta ja urheilullisuutta sekä Mikael Laihonen häärii sentterinä.


  • Merkittävimmät suomalaispelaajat: Bojan Sarcevic (home grown), Okko Järvi, Antti Niskanen, Mikael Laihonen

  • Ulkomaalaisvahvistukset: Collin Malcolm, Daniel Utomi, Timothy ”TJ” Holyfield, Brandon Spearman


Mielenkiintoisin suomalaispelaaja: Okko Järvi


Järvi on pelannut jo pienen ikuisuuden Korisliigassa, vaikka onkin vasta 24-vuotias. Tie on kulkenut kasvattajaseura Tapiolan Hongan kautta Salon Vilppaaseen, josta takaisin Espooseen ja Unitediin. Nyt hänellä on käynnissä kolmas kausi Pohjanmaalla Karhu Basketissa. Kausia Korisliigassa löytyy yhteensä kahdeksan.


Kauhajoki-vuosinaan Järvi on kuulunut Korisliigan parhaimpiin kotimaisiin pisteidentekijöihin jokaisena kautenaan, eikä tämä kausi oli poikkeus: 12,4 pistettä, 3,3 levypalloa ja 3,3 syöttöä ottelua kohden.


Järvellä on käynnissä hänen viimeinen sopimuskautensa Karhu Basketissa, joten jää nähtäväksi, onko seuraava soppari jonnekin etelämmäksi Eurooppaa.


Mielenkiintoisin ulkomaalaisvahvistus: Timothy ”TJ” Holyfield


TJ Holyfield on ammattilaistulokas, joka saapui Kauhajoelle suoraan Texas Techin yliopistosta. ’95-syntyneenä hän on vuotta tai paria vanhempi, kun perinteisesti ammattilaisuransa aloittaneet, ja lyhyellä otannalla hänelle voi povata erinomaista ammattilaisuraa Euroopassa.


Holyfield on ollut Kauhajoen tehokkain pelaaja 15,6 pisteen, 8,6 levypallon, 1,6 riiston ja 1,1 torjunnan keskiarvoilla. Vahvasti näyttää siltä, että Kauhajoki on – jälleen kerran – löytänyt todellisen kultakimpaleen ulkomaalaismarkkinoilta.


Missä ja miten?


  • Kauhajoki – BC Nokia, 18.11.2020 klo 18:30 @ Kauhajoen liikuntahalli

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page