Mattila ja Ahonen loistivat, Näätien pudotuspeliunelma elää

Päivitetty: 14o huhti 2019


BC Nokian tavoite runkosarjan kahdeksannesta sijasta ja pudotuspelipaikasta sai tarvittavaa tekohengitystä, kun Näädät päihitti Niko Mattilan ja Antti Ahosen johdolla KTP-Basketin kotonaan 101-89 (45-41).

Ehyt kuvaa ehkä nokialaisten esiintymistä lauantai-iltana parhaiten. Missään vaiheessa ei tapahtunut todellista notkahdusta ja siitä iso kiitos aloitusviisikolle Sean O'Mara (23/10), Aapeli Alanen (18/7/4 syöttöä), Juan Davis Jr. (17/11/3 torjuntaa), Mattila (14/6/10 syöttöä) ja Ahonen (10/2).

– Vihdoin ehjä peli. Olen onnellinen aloitusviisikon tekemästä työstä ja siitä nälästä, mitä he näyttivät. Heidän plus-miinus-tilastot on kaikilla plussalla. Aina kun oli vaikeata, niin pistimme viisikon kentälle ja he hoitivat homman kuntoon, Näätien päävalmentaja Tero Vasell kertoi ottelun jälkeen.

Lopullinen irtiotto kotkalaisista tapahtui kolmannella neljänneksellä, kun heitto alkoi uppoamaan laajalta rintamalta. O'Mara jyräsi korin alla, Mattila teki järjestään oikeita valintoja palloskriinitilanteissa ja Ahonen nakutti jokaisen kymmenestä pisteestään kolmannella kymmenminuuttisella.

– Antti on sillä tiellä, jonka hän vuosien työnteolla ansainnut. Puolustuksessa on vielä tehtävää ja tie on pitkä, mutta voimme nauttia ja katsoa, että mihin poika lentää, Vasell kehaisi.

– Pelillisesti emme ole lisänneet mitään, vaan yksinkertaistettu. Nyt meidän pelin moottori on Mattila, joka pelaa todella vaikuttavaa koripalloa. Hän on meidän hyökkäyksen kannalta elintärkeä pelaaja, Vasell lisäsi.Näätien kakkoset upposivat 57% (28/49) ja kolmoset 52% (13/25). Huikeat 101 pistettä kotikentällä on oiva palkinto kehittyneestä hyökkäyspelistä, jonka purskahtaminen on ollut aistittavissa parin viimeisen pelin aikana.

Kotkalle tappio oli kirpaiseva, sillä voitolla kotkalaiset olisivat käytännössä varmistaneet kotiedun pudotuspeleihin. KTP:n valonpilkahdukset hyökkäyspäässä olivat Kevin Langford (19/8), Juho Lehtoranta (18/4) ja Antto Nikkarinen (15/4/4 syöttöä).

Näädillä on edessä vielä yksi ottelu ja se pelataan ensi tiistaina Helsingissä Seagullsia vastaan. Huhujen mukaan Alakulma on keräämässä bussilastillista alakulmalaisia ja heidän kanssasielujaan kohti pääkaupunkia.

Voitolla pudotuspelipaikka on varma. Tappiolla joutuu jännittämään samaan aikaan pelattavaa Kobrien ja Ura Basketin välistä ottelua. Myös Ura Basketin voittaessa Näädät pääsee pudotuspeleihin.

Ottelutilastot

Yhteistyökumppanit

Asianajajatoimisto Klingendahl
leppakoski_logo_vaaka_rgb.png
Pohjola Sairaala_logo.png
Essity logo
kemvit.png
Wigren_sanalogo_raamitettu_270mm_cmyk.pn
tiketti
Verto
Solmio kassa
Kellopiste Paukku
Insecon_edited.jpg
Euronics Nokia
LVI T Kaapu
Pirkanmaan tilausliikenne
Harki_apteekki_logo.png
TPM palvelut oy
TeeKoo-Auto-Oy-logo.jpg
NIparmi jpeg.jpg
yöbaari-logo.png
aloharamen (läpinäkyvä).png
visit nokia
Olvi_valkea-800x800.png
nkhlogo.png

Toimisto

BC Nokia Näädät Oy

Välikatu 19

37100 Nokia

hanna.pirhonen@bcnokia.com

040 820 5900

Fanit

Seura

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Linkedin
  • TikTok
korisliiga

BC Nokian miesten edustusjoukkueen virallinen verkkosivu. Kaikki oikeudet pidätetään. Copyright © 2020 

BC Nokia Näädät Oy.