top of page

Malik Benlevi ja Ryan Batte uusina kasvoina Näätiin – Xavier Fordin sopimus purettu


BC Nokian Korisliiga-joukkue on tehnyt kaksi uutta pelaajasopimusta, kun yhdysvaltalaiset Malik Benlevi, 25, ja Ryan Batte, 23, ovat liittyneet joukkueen vahvuuteen. Samalla BC Nokia tiedottaa, että Xavier Fordin, 29, pelaajasopimus on purettu. Lisäksi Tevaun Kokko, 27, on palannut takaisin Nokialle Näätien harjoitusvahvuuteen.


198-senttinen Malik Benlevi pelasi yliopistouransa Georgia Staten yliopistossa, jossa hänet valittiin seniorikautensa päätteeksi Sun Belt -konferenssin lopputurnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi vuonna 2019. Benlevi keräsi viimeisellä yliopistokaudellaan tilastosarakkeeseensa keskimäärin 11,8 pistettä, 5,8 levypalloa, 1,2 riistoa ja 1,0 torjuntaa ottelua kohden.


Ammattilaisuransa Benlevi aloitti Meksikossa, josta hän siirtyi NBA:n G-liigaan, jossa hän on pelannut yhteensä kolme kautta, joista kaksi Salt Lake City Starsissa ja yhden Iowa Wolvesissa. Kaudella 2021-22 Benlevi tilastoi Wolvesille 6,4 pistettä, 3,9 levypalloa ja 0,7 torjuntaa ottelua kohden.


Kesällä 2022 Benlevi pelasi Canadian Elite Basketball Leaguen (CEBL) Saskatchewan Rattlersissa, jonka valmennusryhmässä toimi Näätien apuvalmentaja Tanner Massey. Benlevi tilastoi Rattlersille 11,2 pistettä, 6,1 levypalloa ja 2,1 syöttöä ottelua kohden.


– Koetimme saada Malikin jo aikaisin kesällä, mutta hän halusi vielä koittaa G-liigassa. Hän osuu meidän pelityyliimme hyvin, koska hän pystyy tekemään monia asioita kentällä ja pelaamaan montaa eri pelipaikkaa, Näätien päävalmentaja Greg Gibson kommentoi.


Näätien toinen uusi sopimuspelaaja on 198-senttinen Ryan Batte, joka ehti jo pelata yhden ottelun viime torstaina miesten I divisioona B:ssä pelaavassa BC Nokia Akatemiassa.


Battelle kyseessä on hänen ensimmäinen ammattilaissopimuksensa, kun hän valmistui keväällä Thomas Moren yliopistosta. Thomas More pelaa NAIA:ta (National Association of Intercollegiate Athletics), joka on pienten ylipistojen sarja Yhdysvalloissa.


Batte tilastoi joukkueelleen seniorikaudellaan 21,5 pistettä, 7,4 levypalloa ja 2,9 syöttöä ottelua kohden. Hänet valittiin kauden päätteeksi konferenssinsa vuoden pelaajaksi ja NAIA:n valtakunnalliseen ykkösviisikkoon.


Batte on syntynyt vuonna 1999, mikä tarkoittaa, että hän voi ikänsä puolesta liikkua vapaasti Korisliigan ja miesten I divisioona B:n välillä.


– Hän tulee erittäin pienestä koulusta, jossa hän oli yksi sarjan parhaita pelaajia. Hän on monipuolinen pelaaja, joka voi auttaa seuran Korisliiga- ja Akatemia-joukkueita.


Viime kaudella BC Nokiassa pelannut Tevaun Kokko on palannut Nokialle ja on liittynyt BC Nokian harjoitusvahvuuteen. Kokko aloitti kauden latvialaisessa BK Ogressa, jossa hän pelasi neljä ottelua.


BC Nokia ja Xavier Ford ovat purkaneet keskinäisen pelaajasopimuksensa. BC Nokia haluaa toivottaa Fordille kaikkea hyvää jatkossa.

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Komentarze


bottom of page