top of page

Leveys, kurinalaisuus ja jäätävä heittotaito – Näädät haastamaan Vilpasta


BC Nokian pudotuspelit pyörähtävät käyntiin huomenna perjantaina 19.4. Salohallissa, kun Näädät matkustaa pudotuspelisarjan ensimmäiseen otteluun haastamaan suurta ennakkosuosikkia Salon Vilpasta.


Kaksi peräkkäistä hopeamitalia hakevat kirkastusta Vilppaan leirissä. Vajaat kolme vuotta Vilpas on ollut Korisliigan iso paha susi, joka lähtee kauteen suurena ennakkosuosikkina. Päävalmentaja Joonas Iisalon kolmannen kauden joukkue on teroittanut kyntensä ja torahampaansa niin teräväksi, että joukkue on tähän mennessä hävinnyt vain seitsemän ottelua.


Joukkueesta löytyy käsittämätön leveys ja monipuolisuus, jollaista yleensä nähdään vain kansainvälisillä kentillä. Löytyy entisiä, nykyisiä ja tulevia Susijengi-pelaajia, ehkä Korisliigan laadukkain vahvistusnelikko (sekä yksi varavahvistus) ja, totta kai, Teemu ”Taikuri” Rannikko.


– Lähdemme nöyrin mielin haastamaan ennakkosuosikkia, Näätien päävalmentaja Tero Vasell sanoo.


Laadukkaat pelaajat ja kurinalainen toteutus


Rannikko, Juho Nenonen, Mikko Koivisto, Henri Kantonen, Aatu Kivimäki ja Riku Laine ovat jo kuusikkona vahva joukkue, mutta ympärille on kerätty neljä huippuluokan vahvistusta: Antonio Ballard, Jamie Skeen, Brandon Taylor ja Jack Gibbs (sekä viides Reggie Dillard).


– Heidän laajasta materiaalista Ballardin energisyys on ihailtavaa ja hän aiheuttaa hankaluuksia vastustajalle kuin vastustajalle. Gibbsin ja Koiviston heittovoima on taas sitä luokkaa, ettei heidän kanssaan voi nukkua sekuntiakaan, Vasell kertoo.


– Salo pelaa hyökkäyspäässä kurinalaisesti ja toteuttaa äärettömän hyvin hyökkäyksiä. Se on ehkä syy, miksi he ovat niin hyvä joukkue. Totta kai heillä on älyttömän hyviä pelaajia, mutta se ei tee automaattisesti hyvää joukkuetta.


Heittäjät heittää


Yksittäisenä joukkueen erikoistaitona Vasell nostaa esille Vilppaan heittämisen kaaren takaa. Salolaiset pistävät ilmaan ottelua kohden peräti 31,3 kolmosta ottelua kohden huimalla 39,3% tarkkuudella.


– Kaaren takaa heidän heikoinkin heittäjänsä heittää 35,4% tarkkuudella. Koko ryhmä on jäätävän tarkka heittämään.


Rannikon vahvuuksien mukaisesti Vilpas pelaa runsaasti palloskriinipelejä, joiden kautta Taikuri pääsee käyttämään vahvuuksiaan. Samoin salolaiset asettelevat viljalti pallottomia skriinejä, joiden pyrkimys on vapauttaa heittäjät tekemään sitä, mitä heittäjät tekevät.


Hyökkäyksen tapaan myös puolustuspäässä näkyy kurinalaisuus ja laaja kokemus.


– Puolustuksessa he eivät ole mikään aggressiivinen joukkue, mutta he pelaavat fiksua pakkia.


Pudotuspelisarjan vierasotteluissa on tuttuun tapaan mukana Alakulma, jonka fanibussi jyrähtää käyntiin perjantaina klo 15:30 Nokian palloiluhallin pihalta.

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page