top of page

Lahti Basketball saapuu Nokialle täysin suomalaiskokoonpanolla


BC Nokian Korisliiga-ottelut jatkuvat keskiviikkona 27. lokakuuta, kun neljän pelaajan auto-onnettomuudesta toipuva Lahti Basketball saapuu Nokian palloiluhallille. Lahti saapuu Nokialle kokoonpanolla, josta puuttuu jokainen ulkomaalaispelaaja.


Missä mennään?


Monilla on varmasti tiedossa ainakin perustat taustoista, mutta läpikäydään ne silti. Noin puolitoista viikkoa sitten, lauantaina 16.10. neljä Lahti Basketballin pelaajaa oli auto-onnettomuudessa. Alun perin tämä ottelu piti pelata jo seuraavana keskiviikkona 20. päivä, mutta ottelu siirrettiin viikolla eteenpäin huomiseksi – ymmärrettävistä syistä.


Myöhemmin Brandon Peelin pelaajasopimus purettiin. Lahti pelasi viikonloppuna ilman ulkomaalaisvahvistuksiaan KTP-Basketia vastaan, kun Lahti Energia Areenalle oli saapunut peräti 1108 katsojaa kannustamaan ja tukemaan joukkuetta.


Altavastaajana Lahti pisti hanttiin, mutta KTP oli kovempi loppulukemin 69-97.


BC Nokia taas lähtee otteluun neljän ottelun mittaisessa tappioputkessa, mutta paremmin treenanneena. Alkukausi on ollut vaikea, pitkälti mönkään menneen preseasonin vuoksi, mutta juuri ottelusiirron myötä Näädät sai runsaan viikon treeniajan, jolloin joukkue pystyi keskittymään omaan tekemiseensä.


Tiedämme, että Lahti tulee otteluun lujaa. Meidän tulee yrittää ja ymmärtää, miksi olemme hyviä pienissä pätkissä ja sen jälkeen huonoja. Kun tulemme tässä paremmaksi, tulemme olemaan suoritustasoltamme tasaisempia. Nyt meillä on paljon pelaajia, jotka eivät tuo kaikkeaan jokaisessa pelitilanteessa. – Greg Gibson

Lahti Basketball


Reilussa kuudessa vuodessa on ehtinyt tapahtua paljon lahtelaisella koripallokartalla. Uusi seura, nousu divareiden kautta Korisliigaan, nyt tuhatpäiset katsomot Korisliigassa. Tämä on seuran kolmas kausi Korisliigassa, toinen Pieti Poikolan valmentaessa.


Meditaatiota, mielenhallinta, läsnäolo, mielen ja kehon yhteys. Näillä teeseillä mennään eteenpäin Poikolan alaisuudessa. Kentällä nämä näkyvät erityisesti puolustuksen intensiteettinä ja pelaajien nopeina ratkaisuina.


Näätien tapaan Lahti on ehtinyt pelata viisi ottelua, mutta saldo on pykälää parempi: kaksi voittoa, kolme tappiota.


Mielenkiintoisin suomalaispelaaja: Erik Sajantila


Tapiolan Hongan kasvatti Erik Sajantila, 20, on käynyt hyvin perinteisen pääkaupunkiseudun lupaavan junnukoripalloilijan polun kohti aikuiskoripalloa: 16-vuotiaiden SM-sarjaan asti kasvattajaseurassaan, juniorimaajoukkuepelejä pitkä litania ja siitä HBA-Märskyyn lukioon.


Jos useat HBA-pelaajat ovat valinneet reitikseen Yhdysvaltojen NCAA:n, niin toisen polven koripalloilija (Erikin isä on Martti Sajantila, joka on pelannut 102 ottelua miesten maajoukkueessa) päätti siirtyä kesken edelliskauden HBA:sta Lahteen.


Sajantila on monipuolinen jätkä ja peluri, joka ymmärtää, mitä kentällä tapahtuu ja ratkaisee eteen tulleita ongelmia luovasti. Hän myös otti kopin KTP-pelistä auenneesta vastuusta: 25 pistettä, 5 levypalloa ja 2 riistoa 31 minuutissa, kolmoset 6/12.


Missä ja miten?


  • BC Nokia – Lahti Basketball, ke 27.10.2021 klo 18:30 @ Nokian palloiluhalli

  • Suosittelemme lippujen ostamista ennakkoon osoitteesta tiketti.fi/BCNokia

  • Ruutu+

  • Osallistu Pancho Villan tulosveikkaukseen BC Nokian kotiotteluissa ja voit voittaa jättimäisen sadan euron (100€) lahjakortin Pancho Villa Nokiaan.

  • Osallistuminen osoitteessa bcnokia.fi/tulosveikkaus0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Yorumlar


bottom of page