top of page

Korisliigan toisena viikkona Näädät vierailee Lahdessa


Korisliigan toinen viikko on alkanut ja BC Nokia matkustaa keskiviikoksi vierasotteluun Lahti Energia Areenalle kohtaamaan Lahti Basketballin. Pieti Poikolan päävalmentama lahtelaisjoukkue on piristänyt Korisliiga-karttaa intensiivisellä pelityylillään.


Missä mennään?


Molemmat ovat ehtineet pelata kaksi ottelua ja ovat samassa tilanteessa: takana on yksi voitto ja yksi tappio. Siinä missä nokialaiset voittivat ensin Ura Basketin vieraissa ja hävisivät kotonaan Helsinki Seagullsille, lahtelaiset nappasivat yllätysvoiton Salon Vilppaasta kotonaan ja hävisivät vieraissa Karhu Basketille.


Näätien loukkaantumisraportti: Michael Besselink 10+ viikkoa.


Lahti Basketball


Kolminkertainen Suomen mestari, Lahti Basketballin päävalmentaja Pieti Poikola on palannut kolmivuotiselta hiatukseltaan Suomeen ja asettunut Päijät-Hämeen maakunnan keskukseen. Tornihuhut jo kesällä kertoivat persoonallisista valmennusmetodeista, joihin liittyy joogaa ja meditointia, jotta pelaajat ovat mahdollisimman läsnä peleissä ja harjoituksissa. Sittemmin asia on varmistettu myös urheilu-uutisissa.


Yhtä kaikki, kaksi ensimmäistä peliä ollaan todistettu intensiivisesti ja aggressiivisesti pelaavaa lahtelaisjoukkuetta, joka kykenee haastamaan kenet tahansa. Kokoonpanosta on vielä puuttunut pari oleellista palasta, kun Vesa Mäkäläinen ja Arttu Saarijärvi eivät ole pelanneet ensimmäisessä kahdessa ottelussa. Mäkäläinen on keskiviikon otteluun merkattu GTD-merkinnällä.


Erityisesti hyökkäyslevypallot ovat olleet joukkueen vahvuus: Vilpasta vastaan lahtelaiset kaapivat peräti 27 hyökkäyslevypalloa ja kotikentällään Karhua vastaan niitä kertyi 21 kappaletta. Ei ole sattumaa, että Nokian luotsi Greg Gibson nostaa levypallopelaamisen yhdeksi haasteeksi huomisen otteluun.


Meidän pitää olla valmiina kaikkeen luovuuteen, mitä Coach Poikola on tuonut Lahteen. Jotkin elementit heidän menneisyydestään ja uudet ideat ovat saaneet tämän lahtelaisen joukkueen tekemään monia asioita erittäin hyvin. Levypallojen kontrollointi on todennäköisesti vaikein haaste. – Greg Gibson

Merkittävimmät suomalaispelaajat: Vesa Mäkäläinen, Henri Ventoniemi, Ricky Waxlax, Ville Karvonen, Eemi Luukkonen


Ulkomaalaisvahvistukset: Brandon Myer, Wayne McCullough, Brandon Peel, Alex CampbellMielenkiintoisin suomalainen: Ricky Waxlax


Waxlax täyttää ennen vuodenvaihdetta 21-vuotta, mutta tämä kausi on jo hänen viidentensä Korisliigassa. Aiemmat neljä hän on viettänyt Seagullsissa, josta hän siirtyi kesällä Lahteen molempien päävalmentajien yhteisymmärryksessä, vaikka hänellä oli vielä vuosi sopimusta jäljellä stadilaisten kanssa.


Waxlax on aiemmin Korisliigassa profiloitunut puolustuspään erikoismieheksi, mutta hiljalleen hänen juniorisarjoissa korostuneet hyökkäyspään taitonsa ovat kehittyneet myös pääsarjatasolle. Vaikka junioripeleissä hänet tunnetaan erityisesti ajamisesta, niin kahdessa ensimmäisessä ottelussaan hän on heittänyt molemmissa kolmosensa 2/3.


Waxlax on ehtinyt pelata myös Susijengissä yhden ottelun.


Mielenkiintoisin ulkomaalaisvahvistus: Brandon Peel


Jos johonkin sisäistyy Lahden levypallopelaamisen voima, niin se on 201-senttinen ja 25-vuotias Brandon Peel. Hänen pelaamisensa ei ole välttämättä silmiä hivelevän kaunista, mutta ainakin se on tehokasta. Peel on napsinut 10,5 levypalloa ottelua kohden, joista 4,0 hyökkäyspäässä.


Wayne McCullough (4,5 hyökkäyslevypalloa per ottelu) ovat erityisesti ne pelaajat, joiden pitäminen pois hyökkäyslevypalloista nousee keskiviikkona suureen osaan.


Missä ja miten?


Lahti Basketball – BC Nokia 21.10.2020 @ Lahti Energia Areena, Lahti


Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page