top of page

Korisliigan kilpailujärjestelmään muutoksia loppukaudelle – Näädät pelaa seuraavan kerran 6.1.


Suomen Koripalloliiton liittohallitus on hyväksynyt kokouksessaan Korisliigan seurakokouksen esityksen, jonka mukaisesti Korisliigan kauden 2020–21 kilpailujärjestelmää muutetaan luopumalla jatkosarjoista. 22 ottelun runkosarjan jälkeen käynnistyy kahdeksan joukkueen pudotuspelivaihe.


Suomen Koripalloliiton liittohallitus hyväksyi torstaina 17.12. pitämässään kokouksessa Korisliigan seurakokouksen esityksen. Tehdyn päätöksen mukaan Korisliigasta ei pelata kaudella 2020–21 ylempää ja alempaa kaksinkertaista jatkosarjaa. 22 ottelun runkosarjan jälkeen käynnistyy kahdeksan parhaan joukkueen pudotuspelit.


Korisliigan pelit jatkuvat maanantaina 28. ja keskiviikkona 30. joulukuuta joidenkin joukkueiden osalta. BC Nokia ei tule pelaamaan otteluitaan noina päivämäärinä, vaan seuraava ottelu on keskiviikkona 6.1.2021 Korihaita vastaan Nokian palloiluhallilla. Ottelut pelataan aluehallintovirastojen päätösten mukaisesti joko ilman yleisöä tai rajoitetulla yleisömäärällä.


Välipäivien otteluohjelma vahvistetaan perjantaina 18.12. ja loppukauden otteluohjelma vahvistetaan 30.12.2020 mennessä. Runkosarja päättyy tiistaina 9.3.2021. Otteluohjelmaa voidaan muuttaa sen vahvistamisen jälkeen ainoastaan, mikäli joukkue on asetettu karanteeniin tai on olemassa viranomaisen päätös, että uudessa otteluajankohdassa otteluun voidaan ottaa yleisöä.


Puolivälierät muuttuvat kilpailumuodosta paras viidestä muotoon paras seitsemästä. Välierien, pronssiottelun, sekä finaalien kilpailumuoto säilyy sarjamääräysten mukaisena paras seitsemästä -formaatissa. Puolivälierät pelataan ajalla 13.-26.3.2021, välierät 29.3.-11.4.2021 sekä pronssiottelu ja finaalit ajalla 14.-29.4.2021.


Liittohallitus hyväksyi marraskuun alussa seurakokouksen esityksen siitä, että sarjasta ei tällä kaudella putoa yksikään joukkue urheilullisin perustein.


Miesten Suomen Cupin puolivälierät poistetaan – neljä parasta suoraan välieriin


Liittohallitus vahvisti kokouksessaan myös Korisliigan seurakokouksen esityksen miesten Suomen Cupin puolivälierien poistamisesta. Koronamanuaalin mukaisesti 21.1. määritellyn rankingin neljä parasta selviävät Suomen Cupin välieriin, jossa Helsinki Seagulls (rankingin 1.) kohtaa BC Nokian (4.) ja Tampereen Pyrintö (2.) kohtaa Kauhajoen (3.) siten, että rankingissa paremmin sijoittuneella on kotietu.


Finaali pelataan sarjamääräysten mukaisesti paremman rankingsijoituksen omaavan joukkueen kotikentällä. Välierät on määrä pelata lauantaina 30.1. ja finaali lauantaina 13.2.2021.


Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page