top of page

Korisliiga palaa koronatauolta – Näätien vieraaksi saapuu Bisons

Päivitetty: 19. tammik. 2022


Korisliiga palaa koronaviruspandemian aiheuttamalta tauolta tällä viikolla. BC Nokian osalta pelit jatkuvat keskiviikkona 19.1. Nokian palloiluhallissa, kun vieraaksi saapuu sarjanousija Bisons Loimaa. Ottelu pelataan ilman yleisöä.


Missä mennään?


Joulun välipäivinä Korisliiga pistettiin hetkeksi aikaa säppiin kutkuttavassa tilanteessa. Näädät (7 voittoa, 9 tappiota) taistelee tosissaan paikasta ylemmässä jatkosarjassa ja jokaisella pelin merkitysarvo on nyt korkea, mikäli kuuden parhaan joukkoon nokialaiset mielivät.


Bisons taas on sarjataulukossa toiseksi viimeisenä viidellä voitolla ja 12 tappiolla. Loimaalaisten paluu liigatasolle on ollut sarjasijoituksesta huolimatta kaksijakoinen. Vaikkei voittoja ole tullut niin montaa, kun voisi toivoa, niin joukkue on aidosti kyennyt haastamaan jopa sarjan kärkijoukkueita.


Joukkueet kohtasivat edellisen kerran marraskuun puolen välin tienoilla, kun Bisons vei voiton kotiluolassaan, minkä jälkeen BC Nokian kokoonpano on muuttunut merkittävästi.


Olen todella iloinen, että pääsemme takaisin pelimoodiin. Viimeiset neljä viikkoa ovat olleet meille hyviä, koska olemme saaneet alle monta laadukasta harjoitusta. Melkein tuntuu pre-seasonilta, jota meillä ei oikeastaan ollut. Loimaa pelaa lujaa ja meidän tulee olla valmiita heidän intensiteettiinsä. – Greg Gibson

Bisons Loimaa


Bisons on loppukauden musta hevonen. Nappisuorituksella joukkue voi jopa nousta vielä ylempään jatkosarjaan, mutta toisessa päässä on taas loimaalaisten kilpailu Korihaita (2 voittoa, 15 tappiota) vastaan jumbosijasta. Alemman jatkosarjan kautta Bisons voi myös pelata itsensä pudotuspeleihin.


Kahden vahvistusvaihdoksen jälkeen Bisons on löytänyt muotonsa: Zach Thomas (16,8 pistettä/7,2 levypalloa), Zachary Copeland (14,4/3,2) ja Cortez Edwards (13,9/6,5/5,4 syöttöä) muodostavat ulkomaalaisten osalta takakenttä-laituri-vitjan. 210-senttinen Jonathan Galloway (5,4/4,6) on hankittu ensisijaisesti maalivahdiksi, mutta hänen tilastonsa ovat ainakin toistaiseksi jääneet vaisuiksi vajaalla 17 peliminuutilla.


Jos joku on pelannut Bisonsista läpimurtokautensa Korisliigassa, niin se on Juho-Matti Henttonen (10,2/4,2). 25-vuotiaan Henttosen lisäksi merkittäviä suomalaispelaajia ovat Teemu Knihtinen (5,6/3,9) ja Vesa Heinonen (5,3/1,9).


Mielenkiintoisin suomalaispelaaja: Juho-Matti Henttonen


Henttonen on Lahden 96 syntyneiden fiksu iso pelaaja, joka on taistellut Korisliigaan pidemmän kaavan kautta. Henttoselle ehti kyllä kertyä pelejä Korisliigassa jo nuorena, mutta tämä on ensimmäinen kausi, jolloin hän on merkittävässä roolissa.


Henttonen oli nostamassa Bisonsia Korisliigaan aina Divisioona B:n kautta Divisioona A:han ja viime kevään liiganousuun saakka. Hän lienee Bisonsin lähihistorian merkittävin pelaaja ja ansaitusti hän on toiminut tämän kauden joukkueen kapteenina.


Mielenkiintoisin ulkomaalaispelaaja: Jonathan Galloway


210-senttinen, 25-vuotias Galloway saapui Loimaalle Turkista, jossa hän pelasi toiseksi korkeimmalla sarjatasolla kaksi ottelua ennen sopimuksensa purkua. Pitkäraajainen Galloway on pelote koollaan, mutta 5,4 pistettä ja 4,6 levypalloa ottelua kohden eivät täytä perinteisesti vahvistukselle laitettuja odotuksia.


Galloway on myös maajoukkuepelaaja, sillä hän edustaa Mariaanien saariryhmällä sijaitsevaa Guamia kansainvälisellä tasolla. Vaikka Guam sijaitseekin Tyynellämerellä lähempänä Aasiaa kuin Amerikan mannerta, niin se on Yhdysvaltain territorio eli Guam kuuluu Yhdysvalloille, muttei ole osavaltioiden joukossa. Kansainvälisessä koripallossa Guam kuuluu FIBA Oceania -komissioon.


Missä ja miten?


  • BC Nokia – Bisons Loimaa, ke 19.1.2022 klo 18:30, Nokian palloiluhalli

  • Ottelu pelataan ilman yleisöä

  • Ruutu+

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page