top of page

Korisliiga on taas täällä! Näätien kausi käynnistyy Salon Vilppaan vieraana


Korisliiga-kausi 2022-23 käynnistyy tänään perjantaina yhdellä ottelulla, kunnes myös BC Nokia saa tulikasteensa lauantaina 1.10. klo 19:00 Salohallissa pelattavassa vierasottelussa Salon Vilpasta vastaan. Kauden avausotteluun lähtee Alakulman fanibussi klo 16:00 Nokian palloiluhallilta.


Missä mennään?


Korisliiga-kauden 2022-23 avaus BC Nokian osalta on yhden yön päässä. Kauden kynnyksellä toivoisi, että kaikki olisivat terveinä ja joukkue treenannut jo muutaman kuukauden yhdessä, mutta totuus nokialaisten leirissä on tällä hetkellä toinen.


– Meillä ei ole ollut ideaalinen preseason, mutta ne jätkät, jotka meillä ovat olleet treeneissä, ovat työskennelleet kovaa. Me teemme parhaamme, Näätien päävalmentaja Greg Gibson kommentoi.


Tällä hetkellä näyttää siltä, että Näädät lähtee Saloon kahdeksan pelaajan kokoonpanolla, josta puuttuvat Antero Lehto, Antti Ahonen ja Hugo Boman.


  • Näätien loukkaantumisraportti (suluissa arvioitu paluu pelikentille viikoissa mitattuna): Antero Lehto (2), Hugo Boman (1), Antti Ahonen (10+).


Salon Vilpas


Kevään hopeamitalistin paletti on muuttunut valmennusosastolla verraten pariin edelliskauteen. Sami Toiviainen siirtyi toiminnanjohtajaksi ja päävalmentajaksi nostettiin Jussi Savolainen, joka on aiemmin toiminut apuvalmentajana Vilppaassa ja salolaisten miesten I divisioona B:ssä pelaavan PeU Basketin päävalmentajana.


Runko Vilppaan kotimaisen osaston kannalta on pitkälti sama kuin edelliskaudella: Juho Nenonen, Mikko Koivisto ja Roope Ahonen edustavat kokeneempaa kaartia; Riku Laine ja Perttu Blomgren taas nuorempaa.


Tästä huolimatta päävalmentaja Savolainen on tuonut omat mausteensa salolaisten soppaan.


– Sekä hyökkäys- että puolustuskonseptimme on hyvin erilainen viime kauteen nähden. Se tulee viemään aikansa, että koko porukka omaksuu uuden systeemin, varsinkin siirtymäpelaamisessa. Mitä pelikirjaan taas tulee, niin tyhmäähän se olisi jättää käyttämättä niitä vanhoja asioita, jotka ovat toimineet hyvin, Savolainen kommentoi Basket.fin ennakossa.


Vilpas taas on pelannut erinomaisen preseasonin, joka päättyi tappiottomasti. Minuutteja on kierrätetty tasaisesti ja joukkue on näyttänyt valmiilta kauden avaukseen kotiyleisönsä edessä.


Mielenkiintoisin pelaaja: Perttu Blomgren


21-vuotias Blomgren pokkasi keväällä palkintokaappiinsa Korisliigan vuoden kehittyneimmän pelaajan palkinnon ja teki elokuun harjoitusmaaotteluissa debyyttinsä Susijengissä. Paikkaa EM-kisajoukkueeseen ei tullut, mutta Blomgren kävi vetämässä Prahassa muutaman päivän visiitin harjoituspelaajana.


Urheilullinen Blomgren on tähän mennessä erottunut erityisen hyvin puolustuspään tekemisellään. Blomgrenia on kaavailtu Vilppaan ensisijaiseksi pelinrakentajaksi tulevalla kaudella, joten suomalaisyleisö voi seurata mielenkiinnolla, mihin suuntaan hänen hyökkäyspään pelaamisensa kehittyy.


Missä ja miten?


  • Salon Vilpas – BC Nokia, la 1.10.2022 klo 19:00 @ Salohalli

  • Alakulman fanibussi lähtee klo 16:00 Nokian palloiluhallin alaparkilta.

  • Ruutu+


0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page