top of page

Korisliiga on täällä! Näädät vierasmatkalle itään rojauttamaan Katajaa


Kauan odotettu Korisliiga-kausi 2019/20 on BC Nokian osalta vain yhden yön päässä, kun Näätien savotta saa alkunsa Joensuussa lauantaina 28.9. klo 15:00 Kataja Basketia vastaan. Molemmat joukkueet ovat uusiutuneet roimasti, varsinkin jos vertaa monilta keväiltä tuttuihin pudotuspelisarjoihin.


Vaikka Katajan päävalmentaja Juha Sten välttää ennakkosuosikin viitan ja jakaa sen muille, niin budjetti, lähihistoria ja kokoonpanon laatu pukevat sen ainakin joensuulaisten lanteille, ehkä jopa hartioille saakka.


Susijengiläisiä lappaa Joensuun Urheilutalon ovista ja ikkunoista, kun Matias Ojala, Fiifi Aidoo ja Aapeli Alanen ovat ehtineet kerätä kannuksiaan suomalaisen koripallon lippulaivassa. Erityismausteensa lauantaisen pelin soppaan tuo Alanen, joka ehti pelata tiensä nokialaisten koripallofanien sydämiin kahden Näädät-kautensa aikana. Toivottavasti Aapeli jatkaa huimaa kehitystään kohti Korisliigaa isompia kenttiä kuten Topias Palmi teki Katajan paidassa viime kaudella.


Ulkomaalaispelaajien suhteen Katajan mielenkiintoisimpiin pelaajiin kuuluu Jarekious Bradley, joka oli johdattamassa joensuulaisia Korisliigan mestaruuteen keväällä 2017. Bradleyn kanssa samaan aikaan jo lukiossa pelannut Earvin Morris vaikutti monipuoliselta pelimieheltä, mutta yllättävästi Kataja tiedotti torstaina, että mies lähtee Libanoniin.


Sten on kerännyt siipiensä alle nuoren joukkueen, jossa pelaajilla on jano ottaa seuraava askel urallaan. Hetkinen, sehän kuulostaa tutulta…


Vähän uutta, vähän vanhaa ja vähän lainattuaKevään ensivehreyden alla Nokialla liikkui huhu, että kolmen Suomen mestaruuden arkkitehti Greg Gibson on ottamassa Näädät komentoonsa. Samoihin aikoihin liikkui huhuja Shawn Hopkinsin paluusta kotiseudulleen ja yhdestä juniorimaajoukkuepelaajasta. Nämä toteutuivat.


Gibson on jo kahdella vuosikymmenellä meritoitunut valmentaja, joka on ehtinyt valmentaa Kauhajoella, Loimaalla, Joensuussa ja Belgiassa. Hopkins on oman kylän poika, jonka paluuta Näätien Korisliiga-joukkueeseen on odotettu sormet syyhyten. Nikkarinen on häijy puolustaja, jonka osa muistaa vuoden 2016 20-vuotiaiden miesten maajoukkueen EM-kotikisoista, osa taas ennen kaikkea Flagrantly Foul Podcastin #NameMadness-kilpailun ylivoimaisena voittajana.

(Final Fourissa oli Flo Thamba, Thorir Thorbjarnarson, Johnny Trueblood ja Lassi Nikkarinen).


Tuttuja nimiä löytyy, totta kai. Viime kaudella loukkaantumisista kärsinyt Daniel Dolenc on näyttänyt harjoitusotteluissa erinomaiselta, kuten myös Niko Mattila. Teemu Sulonen esittelee jo toista kauttaan tarkkaa heittokättään. Anttifantti Ahonen säväytti kevätkaudellaan ja, ainakin harjoituspelien perusteella, on napannut rotaatiopaikan myös Gibsonin alaisuudessa. Tässä vaiheessa on hyvä muistuttaa, että Ahonen on edelleen A-poikaikäinen.


Vahvistusrintamalla Stacy Davis on vaikuttanut nuoren kaartin johtajalta ja ykköstykiltä, Tyler Flack ja Ladarius Tabb joukkueen teemaan sopivilta urheilullisilta monen askareen linkkuveitsiltä. Lauantaina ensimmäisen pelinsä Euroopassa pelaavasta Demarcus Hollandista on kuulunut positiivisia puheita Nokian palloiluhallin nurkilla.


Päävalmentaja Greg Gibson:

Tämä on ollut todella haastava pre-season meille, mutta olen todella ylpeä siitä tavasta, jolla harjoitteluun kykenevät ovat työskennelleet. Odotan innolla vierailua Joensuussa, paikassa joka on erityinen sekä minulle että perheelleni. Toivon, että pystymme pelaamaan fiksua koripalloa, kun vastassa on todella hyvä joukkue kotikentällään. Tavoitteeni on, että viimeisen viiden minuutin lyödessä, meillä on vielä mahdollisuus varastaa voitto vieraissa.

Näillä eteenpäin! Lauantaina Joensuu, keskiviikkona Lahti. Kotipeliherkkua joudutaan odottamaan perjantaihin 4.10. asti, kun Näätien vieraaksi saapuu klo 18:30 KTP-Basket.

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page