top of page

Korisliiga on täällä! Näädät aloittaa vieraissa Ura Basketia vastaan


Korisliigan kausi 2020/21 alkaa BC Nokian puolesta keskiviikkona 14.10. Kupittaan Palloiluhallissa, kun Näädät vierailee kaarinalaisen Ura Basketin vieraana. Nokialaiset aloittavat kahden pelin viikolla, kun lauantaina 17.10. saadaan kotiherkkua Helsinki Seagullsin muodossa.


Missä mennään?


Kauden ensimmäiset pelit ovat edessä, eikä tässä maailmantilanteessa kenelläkään ole oikein hajua, missä kukin joukkue tällä hetkellä on. Harjoitusotteluita ollaan pelattu vajailla kokoonpanoilla, ulkomaalaisvahvistukset ovat saapuneet eri aikoihin ja karanteenien takia päässeet harjoittelemaan vaihtelevasti.


Kauden alku voi siis olla aikamoinen mylläkkä, josta ei ota selkoa. Se on kuitenkin selvää, että tässä kaikessa hulluudessa Näädät ovat saaneet harjoitella yhtenä joukkueena huomattavan pitkään. Kaarinalla kolme neljästä vahvistuksesta on päässyt treenaamaan toista viikkoa ja yksi vasta kuluvalla viikolla.


Hienoa päästä pelaamaan oikea sarjamatsi pitkän tauon jälkeen. Ura Basketilla on lahjakkaita pelaajia ja jätkiä, jotka todellakin osaavat heittää koripalloa. Kun siihen vielä lisätään veteraani Matti Nuutinen, joka tuo paljon kokemusta ja johtajuutta, niin Ura voi olla vaarallinen joukkue. Itse olen huolissani kuinka kovaa pelaamme ja miten toteutamme. - Greg Gibson

Näätien loukkaantumisraportti: Michael Besselink 10+ viikkoa.


Ura Basket, Kaarina


Kevään 2018 sarjanousija ei ole missään nimessä vielä vakiinnuttanut paikkaansa Korisliiga-tasolla. Kaksi ensimmäistä kautta kuluivat Kristian Palotien valmennuksessa, mutta uudet tuulet koittivat täksi kaudeksi, kun valmennusvastuun nappasi yhdysvaltalainen Damion Dantzler.


Syyskuussa pelaajarintamalla todettiin kaarinalaisten kaikkien aikojen kovin siirtopamaus, kun seuran oma kasvatti ja Susijengin luottoratsu Matti Nuutinen, 30, saapui Uraan kolmivuotisella (!) sopimuksella.


Merkittävimmät suomalaispelaajat: Matti Nuutinen, Teemu Sulonen, Trey Niemi, Ville Hänninen

Ulkomaalaisvahvistukset: Kevin Bracy-Davis, Kevaughn Allen, Emmitt Holt, Javan WhiteMielenkiintoisin suomalainen: Matti Nuutinen


Kotoiseen Korisliigaan on alkanut hiljalleen valumaan Susijengi-pelaajia, joilta löytyy ihan meriittejä takataskustaan. Masa Nuutinen on vääntänyt viimeiset viisi kautta ulkomailla (Kreikka, Ranska, Romania ja Espanja) sekä edustanut Suomea MM-kisoissa (2014) ja EM-kisoissa (2015, 2017). Lisäksi häneltä löytyy jo kaksi Suomen mestaruutta Loimaan Bisonsin riveistä.Katajalta löytyy kyllä Jamar Wilson, Seagullsilta Shawn Huff, Tuukka Kotti ja Antti Kanervo, mutta Nuutinen on ainutlaatuisessa tilanteessa, jossa hän on selkeä suomalaistähti ja joukkueen kantava voima. Onkin äärettömän mielenkiintoista päästä seuraamaan, miten kolmekymppinen veteraani pystyy kantamaan joukkuetta, jolle Korisliigan sarjataso on aiemmin ollut haastava.


Mielenkiintoisin ulkomaalaisvahvistus: Kevin Bracy-Davis


Bracy-Davis on jo, tai tulee ainakin kauden aikana olemaan, niitä ulkomaalaispelaajia, jotka ovat satunnaisellekin Korisliiga-seuraajalle tuttuja nimiä. 201-senttisellä skoraajalla on alkamassa jo kolmas kausi Korisliigassa, jossa hän on aiemmin edustanut Kataja Basketia ja Korihaita.


Korihaissa kaudella 2017/18 Bracy-Davis pisti sukat nutturalle 18,4 pisteen keskiarvolla, mutta Katajassa pisteitä syntyi vähemmän eli 13,1 ottelua kohden. Molempiin joukkueisiin hän on saapunut kesken kauden, joten saa nähdä, kuinka korkealla pistetilastoissa hän täydellä kaudella kohoaa.


Missä ja miten?


Ura Basket – BC Nokia, keskiviikkona 14.10. klo 18:30 @ Kupittaan Palloiluhalli, Turku


0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page