top of page

Korihait haukkasi kauden avausvoittonsa Näätien kustannuksella

BC Nokia palasi puolentoista kuukauden tauon jälkeen Korisliiga-parketeille kotikentällään, jossa vieraileva Korihait nappasi Näätien päänahan loppunumeroin 72-76 (44-34). Korihaille kyseessä oli kauden ensimmäinen voitto.

Vaikka nokialaiset nappasivat johtoaseman toisella neljänneksellä, niin vieraat pysyivät läpi ottelun iskuetäisyydellä, mikä poiki viimeisen kahden minuutin kohdalla. Näätien hyökkäys jähmettyi loppuhetkillä ja Korihait sai mahdollisuutensa.

Kun Näädät puski seinään pari kertaa hyökkääjänvirheen arvoisesti, ja heitot kolisivat raudoissa, niin Korihaiden Miikka Marttinen kalasteli virheitä ja heitti vapaaheittoviivalta joukkueensa ensin tasoihin ja sen jälkeen johtoon 72-74. Loppulukemat pistettiin taululle 13 sekuntia ennen loppusummeria Trey Zeiglerin toimesta.

Zeigler oli kokonaisuudessaan Korihaiden koko ottelun moottori 26 pisteellä, 11 levypallolla ja viidellä syötöllä. Vieraiden rivistöstä Trevor Blondin (13/12), Marttinen (13/4) ja Sal Nuhu (11/7/4 syöttöä) paransivat kukin merkittävästi toiselle puoliajalle.

Löysimme hyvän viisikon, joka puolusti. Pelasimme todella yksinkertaista hyökkäystä, jolla päästiin peliin mukaan. – Jarno Nikula, Korihait

Pitkän tauon jälkeen Näätien hyökkäys sakkasi ajoittain pahasti ja ajolinjoja kohti koria löytyi nihkeästi. Kokonaiskuvassa ratkaisu löytyikin vapaaheittoviivalta: nokialaiset pääsivät viivalla vain kaksitoista kertaa (8/12), kun taas Korihait peräti 32 kertaa (23/32).

Ei todellakaan mieleinen lopputulos, mutta ihan taatusti saimme sen, mitä ansaitsimme. Korihait oli ihan selkeästi parempi joukkue tänään. He otti meiltä tempon pois. Ei saatu tarpeeksi stoppeja, jotta oltaisiin päästy avoimelle kentälle. – Antero Lehto

Näätien parhaat pistemiehet olivat Antero Lehto (18/1/4 syöttöä), Lassi Nikkarinen (13/2/3 riistoa), Jeff Garrett Jr. (10/9) ja Daeshon Francis (10/3/4 syöttöä). Nokialaisittain suurimmat hymyt kasvoille nosti Antti Ahonen, joka säkitti kaksi kolmosta ja pelasi reilut 13 minuuttia.

BC Nokia pelaa seuraavan kerran viikon päästä keskiviikkona 13.1. Kataja Basketia vastaan vieraissa.