top of page

Kolmella voitolla ylempään jatkosarjaan – Näädillä edessä kolmen ottelun vierassirkus

Päivitetty: 8. helmik. 2022


Korisliigan runkosarja on loppusuoralla ja jäljellä on enää neljä ottelua, joista kolmessa pelaa BC Nokia. Näädät pelaa tällä viikolla kolme vierasottelua: tiistaina Korihait, keskiviikkona Salon Vilpas ja lauantaina Kouvot. Kolmella voitolla Näädät pääsee ylempään jatkosarjaan.


Missä mennään?


Näätien kolme vierasottelua ovat rästipelejä, jotka ovat perujaan tammikuussa nokialaisia ravisuttaneesta koronatartuntaryppäästä. Näillä kolmella on myös selkeä panos, kun kolmella voitolla Näädät etenee ylempään jatkosarjaan, yhdelläkin tappiolla paikka on varmasti alemmassa.


Näätien mahdollisuus kolmen joukkueen tasapisteet, jossa Tampereen Pyrinnöllä, Salon Vilppaalla ja BC Nokialla on kaikilla lauantain jälkeen 12 voittoa ja 10 tappiota. Tällöin mentäisiin keskinäisten voittojen vertailuun, jossa:


  • Tampereen Pyrintö on varmasti ylemmässä jatkosarjassa, koska heillä on jo kaksi voittoa Salon Vilppaasta ja yksi BC Nokiasta.

  • BC Nokia pääsisi ylempään jatkosarjaan, koska joukkueella olisi kaksi voittoa Salon Vilppaasta ja yksi Pyrinnöstä.

  • Salon Vilpas taas jäisi alempaan jatkosarjaan, koska heillä on yksi voitto Tampereen Pyrinnöstä.


Jos Näädät häviää yhdenkin ottelun tässä kolmen vierasottelun rumbassa, niin Vilpas nousee sarjapisteissä edelle ja saa paikan ylemmässä jatkosarjassa.


Aikamoista…


Ennakkotietojen mukaan Näädät saa mahdollisesti näihin otteluihin lisäpontta sairastuvalta, kun Antero Lehto ja Antti Ahonen ovat otteluissa GTD-merkinnöillä, jotka tarkoittavat, että he todennäköisesti tulevat pelaamaan.


Korihait, Uusikaupunki


Näätien ensimmäinen koetinkivi on Korihait, joka on tällä kaudella voittanut vain kaksi ottelua. Korihait on nokialaisten muihin vastustajiin verrattuna erilaisessa tilanteessa, sillä uusikaupunkilaiset pelaavat vielä torstaina viimeisen runkosarjaottelunsa Bisonsia vastaan.


Korihait on varmasti alemmassa jatkosarjassa ja kamppailee putoamispeikkoa vastaan. Sarjamääräysten mukaisesti Korisliigan viimeiseksi (12.) sijoittunut joukkue putoaa I divisioona A:han pelikaudeksi 2022-23.


Kun runkosarjan pisteet seuraavat mukanaan jatkosarjoihin, niin Korihaille jokaisella ottelulla on suuri merkitys.


Salon Vilpas


Vähän jossittelua: jos Näädät voittaa tiistain ottelun, niin keskiviikon Vilpas ottelussa molemmilla joukkueilla on äärimmäinen panos. Voitolla Vilpas on varmasti ylemmässä jatkosarjassa, häviöllä salolaiset joutuvat venailemaan vielä lauantaihin saakka kohtaloaan.


Tämä skenaario tietenkin tarvitsee ensimmäisenä voiton Korihaista. Vilpas taas voi voitolla nousta jopa sarjataulukon neloseksi ohi KTP-Basketin. Tällöin joukkueet ovat tasapisteissä, molemmilla voitot toisista, joten keskinäisille korierolla salolaiset nousevat ohitse.


Kouvot, Kouvola


Päätöspeli koko Korisliigan runkosarjalle. Nokialaisittain parhaimmassa tapauksessa tässä pelissä on suuri panos, huonoimmillaankin kyseessä on edelleen tärkeä ottelu, jos ajatellaan tulevaisuutta. Kun runkosarjan pisteet seuraavat mukanaan jatkosarjoihin, niin huonoimmassakin tapauksessa voitolla on väliä. Alemmasta jatkosarjasta kuitenkin pääsee kaksi joukkuetta mukaan pudotuspeleihin.


Missä ja miten?


  • Korihait – BC Nokia, ti 8.2.2022 klo 18:30, Uusikaupunki Areena

  • Salon Vilpas – BC nokia, ke 9.2.2022 klo 18:30, Salohalli

  • Kouvot – BC Nokia, la 12.2.2022 klo 17:00, Jatke Areena, Kouvola

  • Ruutu+

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Komentar


bottom of page