top of page

Kobrat tykitti 40 pistettä päätösneljännekseen ja kaatoi Näädät

BC Nokia hävisi vaiherikkaan ottelun jälkeen Korisliigassa Kobrille 105-96 (49-48). Kobrat sekoitti nokialaisten pakkaa paikkapuolustuksella, pussitti 40 pistettä viimeiseen kymmeneen minuuttiin ja taisteli vielä keskinäisestä piste-erosta viimeisiin sekunteihin saakka.

Näädät pelasi mainion kolmannen neljänneksen, jossa ero venyi jo hetkeksi kymmeneen pisteeseen, mutta päätösneljänneksellä Kobrat kaivoi takataskustaan yllätystaktiikan: paikkapuolustuksen. Päävalmentaja Ville Turjakin myönsi pelin jälkeen, että se on lisätty lapualaisten repertuaariin salamyhkäisesti ja ensimmäinen kerta oli nyt.

Näätien hyökkäyspeli puuroutui paikkapuolustuksen edessä hetkeksi ja Kobrat livahti johtoon. Vajaat kolme minuuttia ennen loppusummeria Daeshon Francisin kaukoheitto (joka vaihdettiin tuomaripalaverin jälkeen kolmosesta kakkoseksi) vei Näädät vielä kertaalleen johtoon 86-87.

Kobrat onnistui kuitenkin kääntämään numerot itselleen. Viimeiset noin kaksi minuuttia kestivät pitkään, koska Näädät taisteli vielä voitosta ja Kobrat koetti saada korieron itselleen – siinä onnistumatta.

Pisterikas ottelu, taas kerran. Puolustuksessa meidän päässä ei onnistuttu. Hyökkäyslevypallot oli iso tekijä, joita näyttää olevan Kobrilla 21. – Lauri Toivonen

Olen samaan aikaan pettynyt ja ylpeä. Pelaamme tällä hetkellä todella kovaa, vaikka olemme vajaamiehisiä. – Greg Gibson

Nokialaisten kovimmiksi pistemiehiksi nousivat Antero Lehto (25/2/5 syöttöä), Lassi Nikkarinen (22/5/6), Francis (17/6) ja Gokul Natesan (12/2/5). Lehto oli vauhdissa erityisesti ensimmäisellä puoliajalla heittäen 19 pistettä kahteenkymmeneen minuuttiin. Lauri Toivonen (7/10) huolehti irtopalloista totuttuun tapaan.

Jo ennakkoon tiedettiin, että Kobrilla on runsaasti pelaajia, jotka kykenevät suuriin pistelukemiin. Lauantaina heitä oli neljä: Nathanial Grimes (20/14), Anthony Gaines Jr. (20/8), Jordan Loveridge (20/9), Antto Nikkarinen (19/2/10), joiden lisäksi Remu Raitanen säkitti 14 pistettä ja repi yhdeksän levypalloa.

Korisliiga menee nyt maajoukkuetauolla ja Näädät pelaavat seuraavan kerran puolentoista viikon jälkeen 24.2. Tampereen Pyrintöä vastaan Pyynikillä.