top of page

Kauden ensimmäisessä kotipelissä Nokialle saapuu mestarisuosikki SeagullsKarstat on nyt puhdistettu ja Korisliiga-kausi 2020/21 aloitettu. BC Nokian ensimmäinen kotiottelu pelataan lauantaina 17.10. Nokian palloiluhallille saapuu Susijengi-pelaajia vilisevä ja koko kauden selkeä mestarisuosikki Helsinki Seagulls.


Missä mennään?


Näädät on nyt saldoltaan 1-0, kun ensimmäisessä ottelussa kaatui kaarinalainen Ura Basket. Antero Lehto, Matias Ojala, Lauri Toivonen ja uudet ulkomaalaisvahvistukset on nyt nähty ensimmäistä kertaa tuoreissa BC Nokia -paidoissa, mutta lauantaina he pelaavat ensimmäistä kertaa kotiyleisönsä edessä. Syksyn muotiin kuuluu musta ja keltainen. Komealtahan tuo näyttää.Seagulls otti varaslähdön kauteen pelaten Karhu Basketia vastaan päivää ennen muita. Lopputuloksena Töölön Kisahallissa nähtiin jännitysnäytelmä Karhu Basketia vastaan, jossa stadilaiset vetivät pidemmän korren.


Näätien loukkaantumisraportti: Michael Besselink 10+ viikkoa.


Helsinki Seagulls


Jos mediassa, keskustelupalstoilla ja ihmisten omissa pääkopissa on laitettu jonkin joukkueen ylle ennakkosuosikin viittaa, niin se on ehdottomasti Helsinki Seagulls. Eivätkä stadilaiset ole lähteneet viittaa karistamaan harteiltaan, kun tavoitekin on asetettu: suomenmestaruus.


Suomalaisrunko jo itsessään on jopa älytön: Shawn Huff, Tuukka Kotti ja Antti Kanervo edustavat yhteensä 460 ottelun verran A-maaottelukokemusta. Timo Heinonen taas on piikkipaikalla Korisliigan runkosarjassa pelatuissa otteluissa kautta aikojen.


Penkin päästä löytyy myös kahteen edelliseen Suomen mestaruuteen Karhu Basketin luotsannut Jussi Laakso, joten olisi jo pienoinen yllätys, jos keväällä mestaruutta ei juhlittaisi pääkaupungissa. Kevääseen on kuitenkin pitkä matka, pelejä on jäljellä ja muuttuvia tekijöitä valtavasti.


Merkittävimmät suomalaispelaajat: Shawn Huff, Tuukka Kotti, Antti Kanervo, Timo Heinonen, Max Besselink


Ulkomaalaisvahvistukset: Kendale McCullum, Mambi Diawara, Porter Troupe, Wayne Martin Jr.


Mielenkiintoisin suomalainen: Max Besselink


Huffit, Kotit, Kanervot ja Heinoset ovat tuttua kauraa jokaiselle suomalaiselle korisintoilijalle, Max Besselink ei välttämättä. Helsingin Sanomat ehti jo mainitsemaan, että kyseessä on lupaavin suomalaispelaaja sitten Lauri Markkasen. Nokialaisfaneille hän on, tietenkin, Michaelin pikkuveli, lillebror.


’02-syntynyt Max Besselink on ehkä pysynyt piilossa jonkin aikaa HNMKY:n juniorimyllyssä, mutta nuorten SM-sarjoja seuraaville hän on tuttu nimi. Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkueessa hän teki debyyttinsä viime tammikuussa Baltic Sea Cupissa ja on sen jälkeen pelannut yhteensä viisi nuorten maaottelua 16,6 pisteen keskiarvolla. Hyvin harva pelaaja yltää tuollaisiin lukemiin maajoukkuematseissa.


Korisliiga-debyytissään viime tiistaina Besselinkin saldo oli viisi pistettä ja neljä levypalloa 11 peliminuutissa. Osoituksena nuoren miehen taidosta, hän pystyy mm. tällaisiin juttuihin…Mielenkiintoisin ulkomaalaisvahvistus: Wayne Martin Jr.


Sellaisten ulkomaalaispelaajia, jotka ovat ensimmäistä kertaa Suomessa, kantilta otanta on tietenkin vähäinen. Karhu Basketia vastaan Wayne Martin Jr. kulutti sukkaa 20 pisteen arvoisesti ja Kendale McCullum 21 pisteen.


Martin nousee kuitenkin esille, koska hän on Seagullsin ensimmäinen ulkomaalaiskiinnitys, jonka organisaatio teki jo kesäkuun (!) alussa ja ilmeisesti tietous hänestä tuli valmennusjohdon eteen puolivahingossa.


201-senttinen Martin on vahva ja viihtyy lähellä koria. Saa nähdä kuka Näätien kokoonpanosta pistetään kaitsemaan härkämäisenä taistelijana tunnettua Martinia.


Missä ja miten?


BC Nokia – Helsinki Seagulls, lauantaina 17.10. klo 17:00 @ Nokian palloiluhalliSuosittelemme ennakkolipun ostamista. Netistä liput voi ostaa Tiketti.fi:stä tai livenä BC Nokian toimistolta torstaina ja perjantaina klo 12-18. Huomioithan, että Korisliigan otteluissa on kasvomaskiedellytys.Miten toimin katsojana?


  • Tule vain terveenä peliin

  • Osta lippusi ennakkoon

  • Lataa Koronavilkku kännykkääsi

  • Käytä kasvomaskia

  • Yski ja aivasta hihaan

  • Pidä turvavälit (+1 m)

  • Muista ylläpitää hyvää käsihygieniaa

  • Kunnioita turvavälejä urheilijoihin ottelutapahtumassa ja sen jälkeen

  • Jos koet itsesi ottelun aikana sairaaksi, lähde kotiin

  • Noudata ottelujärjestäjän ohjeita

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page