top of page

Karhu raapaisi tuliaisiksi Näätien nahkaa


Hallitseva Suomen mestari Kauhajoen Karhu Basket nappasi sarjapisteet mukaansa Pohjanmaalle, kun BC Nokia taipui kotikentällään loppulukemin 69-94 (35-40).


Suoraa puhuen: tämän illan ottelu oli Näädiltä yksi koko kauden kehnoimmista. Valtaosan ensimmäisestä puoliajasta ero pysyi parin pisteen maissa, kunnes Karhu rykäisi eron viiteen puoliajalle. Ulkopuolisen silmään ottelu näytti tasaiselta.


– Ensimmäinen puoliaika oli tasainen sen takia, että Kauhajoki ei osunut kaaren takaa yhtään. Se ei ollut meidän hyvyyttä, vaan enemmän silmälumetta, BC Nokian päävalmentaja Ville Tuominen kertoi ottelun jälkeen.


Sitten alkoi alamäki myös tuloksellisesti. Ensin Karhu venytti johtonsa yli kymmeneen pisteeseen, kunnes päätösneljänneksellä ero läheni jo kahtakymmentä. Varsinkin Okko Järvi ja Durrell Summers näyttivät, että mistä Karhu piss… tekee pisteitä.


– Kauhajoki teki 54 pistettä toiseen puoliaikaan. Se ei ole hyväksyttävää. Meillä on totta kai omat ongelmamme tällä hetkellä, mutta ne eivät ole tekosyitä, kapteeni Dragan Labovic virkkoi.


Karhu teki oivaa työtä Näätien paikkapuolustuksen pilkkomisessa. Kypsästi, maltillisesti ja fiksusti Karhun syöttösaldo näytti 24 ottelun jälkeen. Näätien hyökkäyspelistä taas paljon kertoo itse pistelukema.


– Tämä on maalintekopeli. Tällä hetkellä meillä on aika vähän pelaajia, jotka osuu maaliin. Kun hyökkäyksessä hakkaa päätä seinän, niin puolustaminen tuppaa jäämään. Se ei ole missään nimessä hyväksyttävää, mutta se on inhimillistä, Tuominen kertoi.


Näätien pisterikkaimmat olivat Sean O'Mara (19/7), Labovic (12/5), Niko Mattila (11/1) ja Vuk Malidzan (13/8/4). Karhun viisikko taas oli murhaava: Järvi (28/9), Summers (21/2), Rene Rougeau (18/8/7), Bojan Sarcevic (12/6/8) ja Taylor Johns (9/13/5).


Ennen maaottelutaukoa Näädillä on vielä mahdollisuus pysäyttää kolmen ottelun mittainen tappioputkensa sunnuntaina 25.11. Kataja Basketia vastaan vieraissa.


Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Kommentare


bottom of page