top of page

Kanadansuomalainen Tevaun Kokko liittyy Näätien vahvuuteen


BC Nokia ja kanadansuomalainen Tevaun Kokko, 25, ovat solmineet yhden kauden mittaisen pelaajasopimuksen. Ensimmäisen ammattilaiskautensa aloittava 180-senttinen takapelaaja saapuu Näätiin suoraan torontolaisesta Ryersonin yliopistosta.


Kuten sukunimestä voi päätellä, niin Kokolla on suomalaiset sukujuuret hänen äitinsä puolelta. Hänen isovanhempansa ovat aikoinaan muuttaneet Lapista Kanadaan ja Kokko hakee tällä hetkellä Suomen passia.


Kokko lasketaan Korisliigassa ns. home grown -pelaajaksi, koska hän ei ole edustanut Kanadaa aikuisten tai nuorten maajoukkueissa. Täten hän voi edustaa Suomea kansainvälisissä kilpailuissa.


Näätien suunnitelmiin kuuluu lähteä tulevaan Korisliiga-kauteen kolmella ulkomaalaisvahvistuksella. Jos Kokko ei jostain syystä saisi Suomen passia, niin hän täyttäisi kolmannen ulkomaalaisvahvistuksen paikan.


Se on ainoa riski. Luulen, että hän tulisi olemaan mielenkiintoinen pelaaja myös ilman passia. – Greg Gibson

Koronaviruspandemian vuoksi Kokko on pelannut edellisen täyden kauden 2019/20, jolloin hän viimeisteli Ryerson Ramsille 23,7 pistettä, 3,8 levypalloa, 4,6 syöttöä ja 2,4 riistoa ottelua kohden. Kauden päätteeksi hänet valittiin Second-Team All-Canadianiaksi (Usports) ja OUA-konferenssin (Ontario University Athletics) First-Team All-Stariksi. Ennen Ryersonia Kokko pelasi kaksi kautta Wilfrid Laurierin yliopistossa.


Teuvaun on vähän varttuneempi kuin perinteiset tulokkaat. Hän hamuaa ammattilaisuraa koripallossa ja hänellä on hyvät työkalut siihen. Hän osaa heittää palloa ja rakastaa puolustamista. Ne ovat asioita, joita minä arvostan. – Greg Gibson

Kokko heitti viimeiseksi jääneellä Ryerson-kaudellaan pelitilanneheittonsa 49,9% tarkkuudella, joista kolmoset 45,2%. Vapaaheitot taas osuivat 82,3 prosenttisesti.


Gibson on ollut jo hetken aikaa tietoinen Kokosta ja ollut häneen tasaisesti yhteydessä viime joulukuusta lähtien.


Hän on todella kohtelias ja kiinnostunut. Kuten yksi hänen valmentajansa sanoi, niin hän on aluksi vähän ujo, mutta lämpenee hiljalleen. Sen on pakko tulla hänen suomalaisesta puolestaan. – Greg Gibson

BC Nokian sopimuspelaajiin tulevaksi kaudeksi kuuluvat Antero Lehto, Antti Ahonen, Hugo Boman ja Tevaun Kokko. Lisäksi usealla pelaajalla on tulevasta kaudesta optiovuosi, joista tiedotetaan myöhemmin.

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page