top of page

Kaksinkertainen Suomen mestari Karhu Basket saapuu lauantaiksi Nokialle


Pirkanmaan paikallisottelusta toipuva BC Nokia ei saa kauaa huiliaikaa, kun jo lauantaina Korisliiga-ottelut jatkuvat. Nokian palloiluhallille saapuu kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittanut Kauhajoen Karhu Basket. Ottelu pelataan ilman yleisöä.


Missä mennään?


Vuodenvaihteen jälkeen Karhu Basket on kärsinyt loukkaantumisista ja joutui mm. pelaamaan Helsinki Seagullsia vastaan vain kuudella pelaajalla, joten voisi olettaa, ettei Kauhajoelle voittoja ole napsittu totuttuun tapaan. Mutta ei! Seagulls kärsi ensimmäisen tappionsa koko kaudella juuri Karhua vastaan ja kauhajokiset porskuttavat nyt kuuden ottelun voittoputkessa.


Kauhajoki on sarjataulukon toisena tasapisteissä Tampereen Pyrinnön kanssa, kun molemmilla joukkueilla on tilillään 14 voittoa ja neljä tappiota. Näädät on taas valunut kuudenneksi 10 voitolla ja yhdeksällä tappiolla – yhtä monella kuin viidentenä olevalla Lahti Basketballilla.


  • Näätien loukkaantumisraportti: Lauri Toivonen (2 viikkoa), Michael Besselink (10+ viikkoa)


Karhu Basket, Kauhajoki


Karhu Basketin loukkaantumissuma on ensisijaisesti osunut heidän ulkomaalaisvahvistuksiinsa, mutta nyt heillä on varaa valita viidestä neljä. Kaksi myös lähti joulukuussa pois Pohjanmaalta. Yksi näistä viidestä on Jeff Garrett Jr, joka edusti alkukauden Näätiä.


Karhun moottori on tietenkin Bojan Sarcevic, joka näyttää paranevan viinin lailla vuosi vuodelta. 32-vuotias Sarcevic pelaa ehkä uransa parasta kautta 12,0 pisteen ja 7,5 syötön keskiarvoilla. Myös Okko Järven kehityskäyrä näyttää jyrkästi ylöspäin: tällä kaudella hän on vääntänyt 16,3 pistettä, 3,2 levypalloa ja 3,1 syöttöä ottelua kohden.


Karhu Basket on tasapainoinen ja erinomaisesti valmennettu joukkue, joka tulee olemaan meille suuri haaste lauantaina. – Greg Gibson

  • Merkittävimmät suomalaispelaajat: Bojan Sarcevic, Okko Järvi, Antti Niskanen, Mikael Laihonen, Kalle Peltonen

  • Ulkomaalaisvahvistukset: Collin Malcolm, Anhony Hillard, Jeff Garrett Jr, Osasumwen Osaghae Jr, TJ Holyfield


Mielenkiintoisin suomalaispelaaja: Okko Järvi


193 senttiä, 93 kiloa urheilullisuutta, tarkkaa heittämistä ja pallollisia taitoja. Ja mikä parasta, Okko Järvi täytti vasta tammikuussa 25 vuotta. Järven kädenjälki Korisliigan eliittitason suomalaisissa on tällä kaudella tullut selväksi ja mestariteos syntyi tammikuun lopussa Seagullsia vastaan.47 pistettä on suomalaispelaajien yksittäisissä ottelupisteissä kaikkien aikojen kahdeksanneksi paras sija. Vuosituhannen vaihteen jälkeen luku on ylitetty vain kerran: vuonna 2002 Martti Kuisma säkitti poskettomat 61 pistettä.


Mielenkiintoisin ulkomaalaisvahvistus: Jeff Garrett Jr.


Tammikuussa BC Nokia purki seuran aloitteesta sopimuksensa Garrettin kanssa, joka löysi nopeasti uuden kotinsa Kauhajoelta. Garrett tuli vapaaksi juuri Karhu Basketin loukkaantumissuman aikoihin ja kauhajokiset tarttuivat syöttiin.


Garrett on pelannut tällä kaudella 16 Korisliiga-ottelua (11 Näätissä, 4 Karhussa), joissa on syntynyt 13,7 pistettä, 9,1 levypalloa ja 2,0 riistoa ottelua kohden.


Missä ja miten?


  • BC Nokia – Kauhajoki, 27.2.2021 @ Nokian palloiluhalli

  • Ottelu pelataan ilman yleisöä

bottom of page