top of page

Joulukinkut sulatellaan Kataja-kotiottelulla


Joulutauon jälkeen BC Nokia palaa takaisin sorvin ääreen, kun Näätien vieraaksi saapuu europeleissä marinoitu Kataja Basket perjantaina 28.12. kello 18:30.

Vaikka Korisliigan sarjataulukkoa katsoen Katajan kevätkausi on näyttänyt harvalta, niin todellisuudessa FIBA Europe Cup on tuonut lisävilinää itään. Jatkolohkovaiheeseen edenneellä Katajalla on riittänyt pelejä, ja lähes sensaatiomaisia voittoja, Euroopan huippujoukkueita vastaan, mutta kotoisessa Korisliigassa joensuulaiset ovat pelanneet vasta 11 peliä, kun esimerkiksi Näädät on ehtinyt vääntää jo 18 ottelua.

Europelit tuovatkin oman mausteensa sarjataulukkoon, kun näennäisesti Kataja on viimeisellä pudotuspelipaikalla kahdeksantena. Jos taas laskee voittoprosentteja, niin Kataja olisi kiinni neljäntenä kotiedussa.

Nokialle Kataja saapuu yhdentoista pelaajan kokoonpanolla, jossa katseet kohdistuvat Korisliigan etevimpään suomalaiseen pistetykkiin Topias Palmiin (17,3/5,5), jonka heittokäsi on ollut tällä kaudella armottoman tarkka: kakkoset 57,6%, kolmoset 45,3% ja vapaaheitot 76,1%. Susijengi kokemusta löytyy Katajalta Palmin lisäksi myös takakentän maestro Ilari Seppälältä (12,9/2,3/5,6 syöttöä) ja rouhija Matias Ojalalta (6,5/4,0).

Palmin ohessa Katajan terävimpiin neulasiin kuuluu luonnonvoima Daniel Mullings (16,2/7,6/3,0), jonka kanssa ulkomaalaispelaajina paikkansa täyttävät Ryan Wright (10,0/3,8) sekä muutaman kauden takaa nokialaisille tuttu Vincent Simpson (11,0/1,9/3,0). Kokoonpanon leveys ei pääty siihen, kun rotaatiominuutteja pelaavat myös Tommi Huolila (6,1/4,3), Samuli Vanttaja (3,6/1,1), Atte Perttu (1,6/1,1) ja Simpsonin tavoin Näädät-taustainen Joni Herrala (1,7/1,4).

Näädät lähtee otteluun edelleen ilman loukkaantuneita Niko Mattilaa ja Daniel Dolencia.

– Sairastuvalta ei joululahjoja saatu, mutta pyritään löytämään oikea energia ja intensiteetti Katajan kaatoon, Näätien päävalmentaja Ville Tuominen ennakoi.

Huhujen mukaan Alakulma, tuo Nokian palloiluhallin lukuisista kulmista kaikkein lämpimin, on tankannut energiatasonsa ennennäkemättömiksi sekametelisopalla ja saunasavustetulla kinkulla.

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Komentarze


bottom of page