top of page

Jatkosarjan loppuhuipennus keskiviikkona Nokialla – Katajaa vastaan panoksena seitsemäs sija


Korisliigan alempi jatkosarja saa päätöksensä BC Nokian osalta keskiviikkona 30.3. klo 18:30 Nokian palloiluhallilla, kun vastaan tulee Kataja Basket. Voitolla Näädät on varmasti pudotuspeleissä 7. sijalta, tappiolla pudotuspelit riippuvat Lahti Basketballin ja Kobrien välisen ottelun tuloksesta.


Missä mennään?


Kataja varmisti lauantaina pudotuspelipaikkansa. Se on jo selvää. Alemman jatkosarjan kolme ensimmäistä sijaa ovat sumppu, jossa on jo selvää, että Katajalle voi BC Nokiaa vastaan käydä mitä tahansa, niin Kataja tulee sijoittumaan joko seitsemänneksi tai kahdeksanneksi.


Lahden ja Näätien osalta onkin jossiteltavaa, mutta onneksi vain vähän. Jos BC Nokia voittaa Kataja Basketin, niin Näädät nousee seitsemännelle sijalle. Jos taas Näädät häviää, niin pudotuspelipaikkaan (kahdeksannelta sijalta) on vielä yksi oljenkorsi.


Lahti Basketball pelaa samaan aikaan Kobria vastaan. Katajan ja Lahden voitto meinaa kahdeksannetta sijaa Lahdelle. Jos taas BC Nokia ja Lahti molemmat häviävät, niin Näädät pääsee pudotuspeleihin kahdeksannelta sijalta, koska Lahdella on yksi voitto vähemmän.


Yhtä kaikki, voitolla ei tarvitse mulkoilla toisen ottelun tuloksia.


Yksinkertainen skenaario viimeisessä runkosarjaottelussa: ole keskittynyt ja pyri parhaasi mukaan toteuttamaan ottelusuunnitelmaa tai muuten emme ansaitse pelata enempää pelejä tätä kautena. – Greg Gibson

Kataja Basket


Katajassa saatiin ripaus draamaa juuri ennen pudotuspelejä, kun Jamar Wilson, joukkueen kapteeni, siirtyi viikko sitten Ranskaan ja ei edusta enää Katajaa kuluvalla kaudella. Kun Niko Mattila on ennestään ollut poissa Katajan kokoonpanosta, niin Katajan takakentällä on ollut todellinen lovi täytettäväksi. Nyt ennakkotietojen mukaan on kuitenkin mahdollista, että Mattila tulee pelaamaan keskiviikkona.


Viimeiset kaksi ottelua, jotka joukkue on pelannut ilman Wilsonia, Katajan viisikko on koostunut neljästä ulkomaalaisvahvistuksesta ja Tomi Lommista, joka tunnetaan ennen kaikkea laatuheittäjänä, mutta hän on ottanut tilaisuudesta vaarin.


Toinen suomalaispelaaja, jolle avautui entistä isompi mahdollisuus, on Valtteri Mervola, Katajan oma kasvatti. Mervolalla on jo ennestään ollut iso vastuu, mutta minuuttimäärät ovat kasvaneet noin 22 minuutin keskiarvosta lähemmäksi 30 minuuttia kahdessa edellispelissä. Toki läpi kauden Mervola on jo pelannut pelejä, joissa hän on häärännyt parketilla lähes koko matsin.


Kataja menee siis kapealla kokoonpanolla, mutta sehän on tuttua myös nokialaisille.


Missä ja miten?


  • BC Nokia – Kataja Basket, ke 30.3.2022 klo 18:30 @ Nokian palloiluhalli

  • Suosittelemme lippujen ostamista ennakkoon osoitteesta tiketti.fi/BCNokia

  • Ruutu+

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page