top of page

Itävallassa marinoitu BC Nokia -kasvatti Aleksi Koskinen liittyy Näätien valmennusryhmään


BC Nokian oma kasvatti Aleksi Koskinen, 31, on tehnyt kahden vuoden mittaisen valmennussopimuksen BC Nokian miesten edustusjoukkueen kanssa. Koskinen toimi viimeiset neljä kautta Itävallassa Swans Gmundenin apuvalmentajana.


Koskisen visiitti Itävaltaan oli monellakin tapaa menestyksekäs. Neljän kauden aikana Gmunden saavutti kaksi Itävallan mestaruutta, kaksi Super Cup -voittoa ja yhden Itävallan cupin pokaalin. Päävalmentajana joukkueessa toimi Anton Mirolybov, joka valittiin tänä aikana kahdesti Itävallan vuoden valmentajaksi.


Koskisella on Itävalta vuosien myötä monipuolista kokemusta aina Itävallan divarista FIBA Europe Cupiin, jossa Gmunden jäi viime kaudella alkulohkovaiheeseen.


Ennen siirtymistään Itävaltaan Koskinen oli apuvalmentajana Näädissä kolmen kauden ajan.- Olen päässyt tarkkailemaan BC Nokiaa myös ulkopuolelta, vaikka aikaisemmin olen ollut sisäpiirissä. Nokialla alkaa olemaan maaperää: olosuhteet ovat uuden hallin myötä pian kunnossa ja seurassa kasvatetaan hyviä junioreita. Nämä ovat asiat, jotka tekevät paluun mielenkiintoiseksi, Koskinen taustoittaa.


Koskinen on myös nähty monta kesää Suomen nuorisomaajoukkueiden valmentajana. Tänä kesänä 2023 hän on mukana B-divisioonan EM-kisoihin valmistautuvan Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkueen mukana.


Pelaajaurallaan Koskinen ehti pelata 93 ottelua Korisliigassa Lappeenrannan NMKY:ssä ja FoKoPossa. Palkintokaappiin pelaajaura toi yhden cup-mestaruuden. Suomen nuorisomaajoukkueissa hän on pelannut 29 ottelua. Koskinen oli pelaajana mukana nostamassa BC Nokiaa Korisliigaan kaudella 2014-15.

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page