top of page

Hirvosen johdattama Kouvot saapuu Nokialle haastamaan Näädät


BC Nokian Korisliiga-ottelut jatkuvat keskiviikkona 20. tammikuuta, kun Näätien vieraaksi saapuu Tuomas Hirvosen kapellimestaroima Kouvot. Otteluun ei oteta yleisöä, mutta se on katsottavissa Ruutu+:lta.


Missä mennään?


Jos Näädät on ollut pienoisessa turbulenssissa taloudellisten realiteettien ympärillä, niin Kouvojen kohtalo on ollut vielä turmiollisempi. Kouvot joutui muuntautumaan marras-joulukuun vaihteessa täysin. Lomautuksia sateli ulkomaalaisvahvistuksille ja lopulta myös päävalmentaja Tuomas Ojalle.


Lopputuloksena päävalmentaja toimii tällä hetkellä aiemmin apuvalmentajana ollut Antti Hurri. Ulkomaalaisvahvistuksia on tällä hetkellä vain yksi ja hänkin uusi: Bo Zeigler, joka edusti aikaisemmin tällä kaudella Korihaita.


Nokialaisittain talouskriisistä on selvitty yllättävän vähällä kokoonpanoa ajatellen. Khaliq Spicer ja Jeff Garrett Jr. ovat poissa kokoonpanosta. Spicer on mitä todennäköisemmin päätymässä Kreikkaan (viralliset paperityöt ovat vielä tekemättä) ja Garrettin tilanteesta annetaan lisätietoja myöhemmin.


Kouvot on pudotuspeliviivan alapuolella yhdeksäntenä neljällä voitolla ja kahdeksalla tappiolla. Edellä seitsemäntenä on Näädät kuudella voitolla ja viidellä tappiolla.


  • Näätien loukkaantumisraportti: Michael Besselink (10+ viikkoa), Hugo Boman (alaraajavamma, GTD 75%)


Kouvot, Kouvola


Uudistunut Kouvot on jo saanut tulikasteensa tämän vuoden puolella. Kouvolalaiset ovat ehtineet pelata kaksi ottelua, joista ensimmäinen oli yllätysvoitto kotona Kataja Basketista 88-86. Edellisviikonloppuna taas Kouvot kärsi rökäletappion Salon Vilppaalle 62-102.


Kouvot vilisi jo ennestään nuoria ja nälkäisiä suomalaispelaajia: kukaan heistä ei ole vielä täyttänyt 25 ikävuotta. Zeiglerkin on ’95-syntynyt ja pelaa vasta kolmatta ammattilaiskauttaan.


Kliseisesti Kouvoja voisi varmaan kuvata yllätysvalmiiksi joukkueeksi. Yhtä kaikki, keskiviikkona ei ole epäilystäkään, kumpi joukkueista ennakkosuosikin viittaa kantaa.


Olemme keskittyneet pelkästään perusasioihin, kun pyrimme jälleenrakentamaan itseluottamustamme ja asennettamme Kouvot-pelin ollessa lähellä. Toivon, että olemme keskittyneitä ja energisiä. Olen varma, että Kouvot on valmis pelaamaan kovaa 40 minuutin ajan, mikä on tehnyt vaikutuksen. – Greg Gibson

  • Merkittävimmät suomalaispelaajat: Tuomas Hirvonen, Severi Kaukiainen, Teemu Knihtinen, Ilmari Toikkanen, Vili Nyman, Henri Permanto, Oscar Storgård

  • Ulkomaalaisvahvistukset: Byron ”Bo” Zeigler


Mielenkiintoisin suomalaispelaaja: Tuomas Hirvonen


Pohdipa tätä: ’96-syntynyt Hirvonen on nyt 24-vuotias ja pelaa yhdeksättä kautta Kouvossa ja kymmenennettä Korisliigassa. Paljasjalkainen kouvolalainen hairahti edelliskaudella pelaamaan Lahteen yhdeksi kaudeksi, mutta on nyt palannut kasvattajaseur… oho, kasvattajaseura ei olekaan Kouvot, vaan Kouvolan Pojat.


Monena vuotena Kouvojen suomalaisosasto, ja pelaaminen ylipäätänsä, on vahvasti henkilöitynyt Hirvoseen, mutta nyt lopullisesti se on myös miltei täysin riippuvainen hänestä. Hirvonen on jo aiemmin saanut heittää ja luoda vapaasti, mutta nyt sitä vaaditaan häneltä entistä enemmän.


Katajaa vastaan juuri Hirvonen oli se, joka onnistui: 28 pistettä, kolmoset 7/16 (!), 4 syöttöä.


Mielenkiintoisin ulkomaalaisvahvistus: Bo Zeigler


Ei kai tähän oikein ole muita mahdollisuuksia? 198-senttinen Zeigler ei ole vielä häikäissyt: 11,0 pistettä, 9,5 levypalloa ottelua kohden Kouvoissa (2 ottelua); 10,5 pistettä, 5,2 levypalloa Korihaissa (10 ottelua).


Missä ja miten?


  • BC Nokia – Kouvot, 20.1.2021 klo 18:30 @ Nokian palloiluhalli

  • Ottelu pelataan ilman yleisöä

bottom of page