top of page

Hallitseva Suomen mestari Salon Vilpas mittaamaan Näätien sunnuntaikunnon


Viime keväänä Suomen mestaruuden voittanut Salon Vilpas saapuu sunnuntaiksi 31.10. Nokian palloiluhallille mittaamaan BC Nokian pelikunnon. Sunnuntaiviihteen ylösheitto pistetään ilmoille klo 17:00.


Missä mennään?


Hallitsevan mestarin kausi on lähtenyt käyntiin yskähdellen, vaikkei sitä silkan tuloksen perusteella uskoisi. Kuuden ottelun jälkeen Vilpas on kärkikahinoissa rekordilla 4 voittoa ja 2 tappiota. Toinen tappioista on Kauhajoelle, toinen alkukauden yllättäjälle (vai voiko Jyri Lehtosen joukkueita yllättäjiksi kutsua, koska sama tapahtuu joka ikinen kausi) Kouvoille.


Puolentoista viikon takainen Kouvot-tappio oli ilmeisesti kova isku koko joukkueelle, mutta kasvot saatiin pestyä jo viime keskiviikkona, kun Vilpas ilotteli Bisons Loimaan kumoon 104-72.


Näädille keskiviikon Lahti Basketball -matsi taas oli iso pettymys, jonka jälkeen saadaankin nähdä, mitä joukkueelle tapahtuu viikonlopun aikana tai sen jälkeen. Avausvoiton jälkeen nokialaiset ovat hävinneet viisi ottelua putkeen.


Kaikki keskittyminen on nyt meissä itsessä. Seuraamme suurennuslasilla jokaista kentällä ja sen ulkopuolella. Niin kauan, kun emme ymmärrä, mitä ammattilaisuus ja korkealla tasolla pelaaminen vaatii, meillä tulee olemaan vaikeata. – Greg Gibson

Salon Vilpas


Kauan sitä odotettiin, mutta vihdoin keväällä 2021 Vilpas voitti Suomen mestaruuden. Mainio palkinto seuralle, joka on tehnyt edustusjoukkueensa eteen hartiavoimin töitä jo vuosikymmenen.


Mestaruus tuo mukanaan mestarin viitan. Kun joukkuekin on pysynyt valtaosin samana, niin ei kai tuossa muuta mahdollisuutta ole, kun pyrkiä uusimaan sama temppu. Mikko Koivisto pommittaa edelleen kolmosia, Jeremiah Wood (tällä hetkellä loukkaantuneena) jyrää korin alla ja Juho Nenonen… no, Juho Nenonen tekee Juho Nenosen juttuja.


Hitto, Kobria vastaan Neponen heitti kuusi kolmosta kahdeksasta yrityksestä. 25 pistettä tuossa pelissä, 15,0 per ottelu koko kaudella. Juho Nenonen pelaa, jälleen kerran, elämänsä kautta.


Vilppaalta löytyy korintekovoimaa vaikka kuinka paljon, mutta tähän mennessä ongelmat ovat olleen puolustuspäässä. Keskiviikkona Bisons pääsi vain 72 pisteeseen, joten siellä on jo nähtävissä ryhtiliike.


Mielenkiintoisin suomalaispelaaja: Roope Ahonen


Salon Vilppaan oma kasvatti, Roope Ahonen, palasi kymmenen vuoden tauon jälkeen takaisin sinne, mistä lähtikin. Ahonen on pelannut Ruotsissa, Kreikassa ja Espanjassa. Edustanut Suomea EM-kisoissa 2013 ja 2015.


Korisliigan paluumuuttajien suhteen Ahonen ei tietenkään pääse samaan kastiin mediaseksikkyydessään kuin Petteri Koponen, mutta pääseekö kukaan? Ahonen on joka tapauksessa tehnyt suomalaiskiikarein merkittävän uran, joten yhtä lailla hänetkin on hienoa nähdä takaisin kotimaan kentillä ja erityisesti Salossa.


Kuudessa ottelussaan Korisliigassa Ahonen on tilastoinut 7,0 pistettä, 3,3 syöttöä ja heittänyt kolmosensa 55 prosentin tarkkuudella.


Mielenkiintoisin ulkomaalaispelaaja: Bryan Griffin


Kirjoitetaan eri tavalla, lausutaan suunnilleen samalla tavalla. Griffin on 16,5 pisteellä ja 7,2 levypallolla Vilppaan kärkijätkä molemmissa tilastokategorioissa.


Kannattaa erityisesti katsoa, missä kohtaa jalkaa miehen kädet roikkuvat, sillä 203-senttisen Griffinin syliväli on ilmeisesti 221 cm. 221!


Griffin on Xavierin yliopistosta ja pelaa tällä kaudella tulokaskauttaan ulkomailla. Jos alkukauden merkit pitävät paikkansa, niin tässä on jätkä, joka vetäisee vielä komean uran Euroopassa.


Missä ja miten?


  • BC Nokia – Salon Vilpas, su 31.10.2021 klo 17:00 @ Nokian palloiluhalli

  • Suosittelemme lippujen ostamista ennakkoon osoitteesta tiketti.fi/BCNokia

  • Osallistu Pancho Villan tulosveikkaukseen BC Nokian kotiotteluissa ja voit voittaa jättimäisen sadan euron (100€) lahjakortin Pancho Villa Nokiaan.

  • Osallistuminen osoitteessa bcnokia.fi/tulosveikkaus

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Commenti


bottom of page