top of page

Hallitseva Suomen mestari Karhu Basket Näätien vieraaksi

Päivitetty: 21. marrask. 2018Auttaako rosteriin palannut Niko Mattila pysäyttämään hallitsevan mestarin? Kuva: Jani Virolainen

Keskiviikkona 21.11. Nokian Palloiluhallilla nähdään huippukoripalloa, kun BC Nokian vieraaksi saapuu keväällä ensimmäistä Suomen mestaruuttaan juhlinut Karhu Basket Kauhajoelta.


Pelattuaan seurahistoriansa ensimmäiset europelit Basketball Champions Leaguen (BCL) karsinnoissa ja vahvan alkukauden Korisliigassa, Karhu Basketin tahti on hitusen hiipunut. Neljän voiton ja yhden tappion jälkeen seuraavasta viidestä ottelusta kauhajokelaiset ovat onnistuneet raapimaan vain yhden voiton.


Mutta kaksi edellistä ovat olleet tiukkoja: viime viikolla Karhu hävisi ensin KTP-Basketille 84-87 ja sen jälkeen vielä niukemmin Helsinki Seagullsille 82-81.


– Tarkoituksena löytää taas oikeanlaista energiaa ja intensiteettiä hallitsevaa mestaria vastaan, Näätien päävalmentaja Ville Tuominen ennakoi.


Muutoksiakin on koettu Karhun leirissä, kun erinomaisesti BCL-karsinnoissa vääntänyt Kazembe Abif on kärsinyt loukkaantumisista, mutta korvaajaksi roudattiin Taylor Johns suoraan Kreikan pääsarjasta. Johns on ehtinyt rehkiä kahden ottelun verran 14,0 pisteen ja 7,5 levypallon arvoisesti.


Abifin ollessa sivussa Kauhajoelta löytyy silti viisi vahvistusta. Päävalmentaja Jussi Laakson ennakon mukaan varmasti kokoonpanossa ovat Johns, Durrell Summers (22,2/4,0) ja kevään Suomen mestaruuden takuumies Rene Rougeau (15,5/6,7), mutta päätös ennen peliä tehdään Michael Moserin (19,2/9,8) ja Marvin Singletonin Jr.:n (3,3/2,5). Jos GTD:t eivät johdu loukkaantumisista, niin jo tilastojen perusteella voisi päätellä, että kumpi parketille viilettää.


Yhdysvaltalaisvahvistukset ovat ehkä ympäriltä vaihtuneet, mutta Karhu on jo pitkään henkilöitynyt bosnialaishertsegovinalaiseen Bojan Sarceviciin (9,3/4,1/5,4), jonka veroisia pelinrakentajia on Korisliigassa harvalti. Okko Järvi (7,3/2,5) tuo runsaasti heittovoimaa, Antti Niskanen (4,8/3,4) urheilullisuutta ja Mikael Laihonen (3,2/2,5) 202 senttiä pituutta Karhun rotaatioon.


Kotijoukkueen viime viikko meni osittain pipariksi, kun loukkaantumiset vaivaavat Näätiä. Toive kuitenkin on, että pelaajia palaa sairastuvalta takaisin, kun Aapeli Alanen, Antti Ahonen ja Daniel Dolenc ovat kukin GTD-merkinnöillä kokoonpanossa.


Huhujen mukaan Kauhajoelta on lähdössä fanibussi kohti Nokiaa, joten Alakulma saa vertaisensa vastustajan. Tervetuloa Nokian Palloiluhallille kannustamaan Näädät voittoon!

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Kommentarer


bottom of page