top of page

Fiifi Aidoo palaa Suomeen ja liittyy Näätien ensi kauden joukkueeseen


BC Nokian Korisliiga-joukkue on tehnyt pelaajasopimuksen Harold ”Fiifi” Aidoon, 27, kanssa. Susijengissä kahdeksan ottelun verran esiintynyt, edelliset kaksi kautta ulkomailla pelanneen, Aidoon ja Näätien sopimus on mallia 1+1, jossa toisessa vuodessa on molemminpuolinen optio.


Helsinkiläisen Visa-Basketin kasvatti nähtiin edellisen kerran Suomen kamaralla kaudella 2019-20, jolloin hän pelasi alkukauden joensuulaisessa Kataja Basketissa ja siirtyi tammikuun loppupuolella Lapuan Kobriin. Korisliigassa 189-senttinen takapelaaja on tuota kautta aiemmin pelannut kaarinalaisessa Ura Basketissa.


Edelliset kaksi kautta Aidoo on pelannut ulkomailla. Kaudella 2020-21 hän pelasi Espanjan kolmostasolla, LEB Platassa, CB Benicarlossa. Keväällä päättyneellä kaudella Aidoo pelasi Norjan pääsarjaa BLNO:ta bergeniläisessä Flyyingenissä, jossa hän tilastoi 14,7 pistettä, 2,0 levypalloa ja 2,7 syöttöä ottelua kohden.


Flyyingenin kauden päätyttyä pudotuspeleissä Aidoo siirtyi vielä viiden pelin ajaksi pelaamaan Luxemburgin pääsarjan Grengewald Hostertiin.


– On hienoa saada Fiifi takaisin Suomeen. Ei ole epäilystäkään, minkälainen talentti hän on koripallokentällä. Hän on kasvanut viimeisen parin vuoden aikana ja uskomme, että hän on valmis ottamaan seuraavan askeleen koripallourallaan, Näätien päävalmentaja Greg Gibson kommentoi.


– Gregin (Gibson) ja Aleksin (Koskinen) takia loppujen lopuksi tein päätöksen tulla Nokialle. Heidän visio ja plääni tulevalle kaudelle oli selkeä. Meidän ajatukset olivat samalla aaltopituudella. Tiedän, että laittaessani 100 prosentin efortin, niin hyvä tulee. Odotan myös innolla, mitä uutta tulen oppimaan Gregin ja Allun alaisuudessa, Aidoo kommentoi.


Ennen Korisliigaa Aidoo pelasi kahden kauden ajan NCAA:n ykkösdivisioonaa Grand Canyonin yliopistossa. Ennen yliopistoa hän edusti neljän kauden verran HBA-Märskyä miesten I divisioona A:ssa ja B:ssä.


Aidoo on pelannut myös kahdeksan ottelua Suomen miesten maajoukkueessa, Susijengissä. Edellisen kerran hän pelasi Susijengissä syksyn 2018 MM-karsinnoissa. Aidoo on pelannut uransa aikana 73 juniorimaaottelua sekä edustanut Suomea vuoden 2019 universiadeissa Napolissa.


BC Nokialla on pelaajasopimukset ensi kaudesta Niko Mattilan, Elias Sauramon, Antti Ahosen, Hugo Bomanin, Tomas Murphyn, Kalle Peltosen, Tucker Richardsonin, Patrick Tapén, Mekhi Lairyn ja Fiifi Aidoon kanssa. Joukkuetta valmentavat Greg Gibson ja Aleksi Koskinen. Fysioterapeuttina toimii Tommi Tatti ja huoltajana Jukka Schnabel.

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page