top of page

Ede ja Ura Basket ensimmäistä kertaa Nokialle


BC Nokia saa vieraakseen keskiviikkona 19.12. klo 18:30 Korisliigan sarjanousijan Ura Basketin, jota tähdittää Näätien entinen luottolaituri Eldar Skamo.


Hapuilevan alkukauden jälkeen seurahistoriansa ensimmäistä kautta Korisliigassa pelaava Ura Basket on löytänyt tonttinsa pääsarjassa ja kamppailee tosissaan pudotuspelipaikasta. Kuudella voitolla ja yhdeksällä tappiolla kaarinalaiset ovat tällä hetkellä pikaliimalla kiinnitettynä kahdeksannelle sijalle sarjataulukossa.


Uran kuntopuntarista kertoo kuitenkin jotain, että viimeisestä kuudesta ottelusta joukkue on napannut neljä voittoa. Voitot ovat tulleet Seagullsista kahdesti sekä Katajasta ja Tampereen Pyrinnöstä kertaalleen. Tappiot taas ovat tulleet sarjakärjessä porskuttavalle Salon Vilppaalle ja kuuden peräkkäisen voiton KTP-Basketille.


Näätien viiden ottelun mittainen tappioputki on historiaa, kun nokialaiset lähtevät hakemaan kolmatta peräkkäistä voittoaan kotiyleisönsä edessä. Kuten tällä kaudella on tullut tutuksi, niin loukkaantumisilta ei olla vältytty. Keskiviikon kokoonpanosta ovat poissa Daniel Dolenc ja Niko Mattila.


– Ikävät loukkaantumiset jatkuvat. Lähdemme ammentamaan virtaa edellisestä voitosta ja taistelemaan kotiyleisön edessä, Näätien päävalmentaja Ville Tuominen kommentoi.


Vielä tiistaiaamupäivästä Uran kokoonpano on epäselvä, mutta kaarinalaiset ovat jo tiedottaneet, että edellisessä Seagulls-pelissä loukkaantuneen Chris McNealyn kausi on ohitse alaraajavamman vuoksi. Vielä kun pitkäaikaistoipilas Stephen Croone puuttuu kokoonpanosta, niin Ura lähtenee otteluun vain kahdella ulkomaalaisvahvistuksella: Malik Dimella (16,6/12,6) ja Avery Woodsonilla (19,4/5,1).


Suomalaisista Pyry Rainamaan paluu kentille vielä venyy, mutta suomalaisen koripallofanien katseet kiinnittyvät varmasti huippulupaus Fiifi Aidoota (12,7/3,3/5,9 syöttöä) kohden. Vasta 22-vuotias Aidoo on osoittanut jo tulokaskaudellaan Korisliigassa kuuluvansa sarjan ehdottomaan eliittiin.


Vakiorotaatiopelaajina Urassa vääntävät myös Mikael Sandberg (5,5/5,4), Ville Hänninen (9,3/1,6) ja loukkaantumisten myötä minuuteille päässyt Trey Niemi (3,1/0,5). Näädät-taustaisista Eldar Skamo (5,5/3,5) on pelannut vasta kaksi ottelua, kun taas Aleksi Akpaso (7,5/1,9) on ollut sivussa viimeiset pari peliä.


Tule kannustamaan Näädät voittoon vuoden toiseksi viimeisessä kotiottelussa Nokian palloiluhallille! Huhujen mukaan Alakulman joulutontut lämmittelevät rumpukapulansa ja käsivartensa valmiiksi kohti perjantain Kobrat-vierasottelua.


0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page