top of page

Beetle Bolden aloittaa ammattilaisuransa Näätien takakentällä


BC Nokia on kiinnittänyt tulevan Korisliiga-kauden joukkueeseensa 183-senttisen James ”Beetle” Bolden Jr:n, 25. Boldenille kyseessä on hänen tulokaskautensa ammattilaisena ulkomailla.


Boldenin yliopistouran ensimmäiset kolme kautta kuluivat West Virginian yliopistossa, jossa hän tilastoi kolmannella kaudellaan 12,2 pistettä, 2,6 levypalloa ja 2,5 syöttöä ottelua kohden. Seniorikaudekseen 2019-20 hän siirtyi Alabaman yliopistoon, jossa hänen keskiarvonsa ovat 8,5 pistettä, 2,2 levypalloa ja 1,2 levypalloa.


Yliopistouransa jälkeen Bolden ehti tehdä sopimuksen montenegrolaisen KK Lovćen 1947:n kanssa, mutta koronapandemiasta johtuneista syistä hän ei pelannut peliäkään Montenegrossa. Boldenin ammattilaisura täten käynnistyy Nokialla.


West Virginiassa hänen valmentajansa oli Bob Huggins, joka on todella tiukka ja ankara. Jos pelaat Hugginsin alaisuudessa noin isoja minuutteja, niin sinun on pakko osata puolustaa. – Greg Gibson

Molemmat hänen yliopistovalmentajansa kehuivat hänen kilpailullisuuttaan. Hän pelasi paljon ilman palloa yliopistossa, mutta molemmat valmentajat olivat sitä mieltä, että hän saattaa olla parempi pallollisena. – Greg Gibson

Boldenin lempinimen hänelle on antanut hänen isänsä. Syystä tai toisesta, lempinimi on jäänyt elämään.


BC Nokian sopimuspelaajiin tulevaksi kaudeksi kuuluvat Antero Lehto, Matias Ojala, Antti Ahonen, Hugo Boman, Terry Thomas, Tevaun Kokko, Arnaldo Toro ja Beetle Bolden. Michael Besselink on henkilökohtaisten syiden takia pois joukkueen vahvuudesta määrittelemättömän ajan.

bottom of page