top of page

BC Nokialle Pirkanmaan herruus Pyrinnöstä – paikka ylemmässä jatkosarjassa omissa käsissä


BC Nokia nappasi Korisliigan runkosarjan osalta Pirkanmaan herruuden itselleen voittamalla Tampereen Pyrinnön Nokian palloiluhallilla 87-75 (43-39). Näädillä on täten edelleen ylemmän jatkosarjan paikka omissa käsissä, kun runkosarjan viimeinen ottelu pelataan lauantaina Lapualla Kobria vastaan.


Nokia siirtyi lopullisesti johtoon jo ennen puoliaikaa, mutta Pyrintö pysyi iskuetäisyydellä vielä kolmannen neljänneksen, vaikkei Näädät enää johtoaan luovuttaneet. Päätösneljänneksellä ero repesi jo kaksinumeroiseksi.


Vaikka Pyrintö pyristeli eron vielä kertaalleen alle kymmeneen, niin Näädät piti päänsä.– Kokonaisvaltaisesti hyvä peli. Ensimmäinen puoliaika oli vähän vuoristorataa, toisella puoliajalla se oli meidän näpeissä koko ajan. Saatiin ero yli kymppiin ja pelattiin fiksusti, Näätien Niko Mattila kommentoi.


– Tarvitsimme voiton, se oli tärkein asia. Jokainen pisti kortensa kekoon tänään. Jätkät antoivat spurteissa sen energian, mitä tarvitsimme. Ei se ollut aina kaunista. 16 menetystä joukkuetta vastaan, joka tekee erikoisia juttuja puolustuksessa, mutta meidän piti elää sen kanssa, päävalmentaja Greg Gibson kommentoi.


Näätien pistekärjeksi nousi kaksi edellistä peliä siviileissä ollut Johnathan Stove, joka väänsi 25 pistettä ja neljä levypalloa. Kaksinumeroisiin pistelukemiin pääsivät myös Malik Benlevi (17/6) ja Mattila (13/5). Tehokkain nokialainen oli kuitenkin tripla-tuplan kanssa flirttaillut Perrion Callandret (9/10/9 syöttöä).Pyrinnön pistehai oli Tylan Birts, joka pelasi toistaiseksi parhaan Korisliiga-ottelunsa tilastoiden 29 pistettä ja kuusi levypalloa. Tampereen muut pistemiehet olivat Osku Heinonen (14/4) ja LJ Thorpe (10/4/5 syöttöä).


BC Nokia sai nyt ensimmäisen ottelupallon kohti ylempää jatkosarjaa ja on nyt viidentenä 11 voitolla ja 10 tappiolla. Näädät pelaa lauantaina viimeisen runkosarjaottelunsa, jonka voittamalla joukkue on varmasti ylemmässä jatkosarjassa.


Pyrinnön osalta mahdollisuudet ylempään jatkosarjaan päättyivät tähän tappioon.Ottelun lehdistötilaisuusOttelun huippuhetketViimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page