top of page

Alempi jatkosarja käynnistyy keskiviikon kotiottelulla Lahti Basketballia vastaan


BC Nokian Korisliiga-ottelut jatkuvat keskiviikkona 16.2. klo 18:30 Nokian palloiluhallilla, kun alemman jatkosarjan ensimmäisessä ottelussa vastaan tulee Lahti Basketball.


Missä mennään?


Näädät jäi täpärästi pois ylemmästä jatkosarjasta – ja täten suorasta pudotuspelipaikasta. Alemmasta jatkosarjasta kaksi parasta joukkuetta pääsee pudotuspeleihin. Alemman jatkosarjan ykkösjoukkue täten saa vastaansa ylemmän jatkosarjan kakkosen, alemman jatkosarjan ykkönen taas ylemmän jatkosarjan ykkösen.


Todennäköisesti tämä tarkoittaa sitä, että alemman jatkosarjan ykköseksi sijoittumalla välttää pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Kauhajoen Karhu Basketin, joka on ollut Korisliigan kiistaton ykkösjoukkue tällä kaudella.


Näädät pelaa alemmassa jatkosarjassa kaksinkertaisen sarjan eli nokialaiset kohtaavat samassa jatkosarjassa pelaavat joukkueet kertaalleen kotikentällä ja kerran vieraskentällä. Jatkosarjojen sarjataulukkoon lasketaan mukaan runkosarjan kaikkien otteluiden tulokset.


Alemmassa jatkosarjassa ovat Näätien (11/11) lisäksi Kataja Basket (10/12), Lahti Basketball (8/14), Kobrat (7/15), Bisons (5/17) ja Korihait (3/19).


Lahti Basketball


Näin ennakkoon Lahti Basketball on alemman jatkosarjan musta hevonen, joka voi sekoittaa pakkaa vaikka kuinka. Joukkueelta on nähty nappionnistumisia – jopa täysin alakynnessä, kuten täysin suomalaiskokoonpanolla pelaten lokakuun lopussa Nokialla – mutta varsinaisen runkosarjan päätös oli lahtelaisittain synkkä.


Viimeisestä yhdeksästä ottelusta Lahti Basketball on kyennyt voittamaan vain yhden ja alla on neljän ottelun mittainen tappioputki.


Lahti Basketballilla on kokonaisuudessaan mielenkiintoinen pelikonsepti, mikäli tämä tiedottaja on sen ymmärtänyt oikein. Konseptissa on lähdetty haastamaan perinteisiä pelipaikkasidonnaisia ajatuksia. Kukin pelaaja on roolitettu konseptin sisällä sen mukaan, mitä hän pystyy tekemään. Se näkyy varsinkin pelinrakentamisessa: kuka tahansa voi tuoda pallon ylös ja puolen kentän pelaamisessa peliä lähdetään luomaan high postin ja sisäpelaajan kautta.


Mielenkiintoisin ulkomaalaisvahvistus: Chauncey Collins


Helmikuun alussa Lahti Basketball tiedotti, että mainiosti joukkueessa joulukuun alusta tammikuun loppuun pelannut Zackery Bryant siirtyi uuteen seuraan, joten tilalle hankittiin Chauncey Collins, joka on pelannut aiemmin tällä kaudella Unkarissa.


Collins ei ole vielä pelannut yhtään ottelua Lahti-paidassa, mutta kyseessä pitäisi kova korintekijä, jonka kolmoset lähtevät myös kaukaa – parikin metriä kolmen pisteen viivan takaa. Collins voi parhaimmillaan olla ase, jolla Lahti kipuaa kohti alemman jatkosarjan kahta kärkipaikkaa.


Mielenkiintoisin suomalaispelaaja: Eemi Luukkonen


’02 syntynyt Luukkonen täyttää tämän vuoden puolella 20 vuotta ja on jo osoittanut olevansa yksi lupaavimmista nuorista parimetrisistä pelaajista kotimaan kamaralla. Atleettisuutta ja röyhkeyttä löytyy, mistä osoituksena 7,7 pistettä ja 2,6 levypalloa ottelua kohden Korisliigassa; 19,5 pistettä ja 6,0 levypalloa taas lahtelaisten Divisioona B -joukkueessa Team Pajulahdessa. Luukkosesta on myös kasvanut kauden edetessä isompi ja isompi palanen Lahti Basketballin pelaamista.


Ikävä kyllä Luukkosen pelaaminen ottelussa on epävarmaa. Tiistaina hänellä on kokoonpanossa GTD 50% -merkintä.


Missä ja miten?


  • BC Nokia – Lahti Basketball, ke 16.2.2022 klo 18:30 @ Nokian palloiluhalli

  • Suosittelemme lippujen ostamista ennakkoon osoitteesta tiketti.fi/BCNokia

  • Ruutu+

  • Ottelutapahtumassamme on voimassa vahva maskisuositus

  • Koronapassia ei vaadita sisäänpääsyn yhteydessä

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page